Logó tervezés és arculat tervezés

Logó tervezés és arculat tervezés

Logó

Arculat

Reklámanyagok

Logótervezés

 • 3 különböző terv
 • 4 módosítási lehetőség
 • a kiválasztott logó színes és fekete-fehér kidolgozása
 • webes és nyomdai kivitelre alkalmas formátum 
 • arculati leírás színkóddal, betűtípussal (Ez nem azonos egy komplett arculati kézikönyvvel!) Ajándék: 2 oldalas névjegykártya

Branding board csomag

 • Logó + variációk: másodlagos, pecsét
 • színpaletta
 • betűtípusok
 • mintázatok
 • inspirációs fotók egy branding táblán, 
 • Névjegy kártya
 • FaceBook borító
 • Választhatóan a következőkből egy: ajándékkártya, meghívó, A5-ös, egyoldalas szórólap, vagy bérlet)

Grafikai tervezés

 • Névjegykártya
 • Levélpapír
 • Ajándékkártya, bérlet
 • Kupon
 • Közösségi média poszt sablonok
 • FaceBook borító
 • Szóróanyag, plakát
 • Naptár, Tervező
 • Magazin, brossúra, füzet
 • Poszter
 • Hirdetési banner

Úristen, ez gyönyörű! 

Gyulai Éva

Théta healing konzulens és tanár, Thétacsoda

Szia Kata!!!
Mindjárt sírok, olyan BEautiFULL 😘😘😘
Köszönöm, köszönöm!!!!
Nagyné Frang Mariann

Maria Galland Mesterkozmetikus, BeautiFULL Cosmetics

Öröm Katával együtt dolgozni!
Gyors, rugalmas, kreatív és nagyon ízléses amit csinál! Az alapján dolgozott, amit kértem, de közben még nálam is jobban ráérzett arra, hogy valójában nekem mire van szükségem a projectem megvalósításához.
Mindenkinek csak ajánlani tudom!😊🤗

Tamás Veronika

gyógytornász, Mom2be Trainings

Katával már dolgoztunk együtt, akkor is nagyon egy hullámhosszon voltunk, és szuper lett a végeredmény, most visszatérőként kerestem, és az új honlap is nagyon szép lett. Gyorsan, könnyen ráérez az ember gondolataira, akkor is, ha magam sem tudtam esetleg megfogalmazni, mit is szeretnék pontosan. Látszik, hogy örömmel, szeretettel készíti munkáit. Szeretettel ajánlom ! 🌺

Rákosi Dóra

gyógytornász, dorafiziosystem

Ha még nem vagy benne biztos mit szeretnél, töltsd ki akár a weboldaltervezéssel kapcsolatos, akár az arculati anyagokkal kapcsolatos igényfelmérőt és küldd el nekem a hello@katartdesign.com címre.

Lépésről lépésre márkaépítés

Lépésről lépésre márkaépítés

A márka az amit az emberek a vállalkozáshoz, vagy termékhez kapcsolnak, amikor eszükbe jut. 

A terméket, szolgáltatást el kell adni, nem elég ha létrejön a weboldal és kész a logó. Ismertté kell tenni magát a vállalkozást. Akkor válik ismertté egy vállalkozás, ha emlékeznek rá elsősorban azok akikhez szól, de mások is tudják, hogy az adott vállalkozás speciálisan mivel foglalkozik.

A brand, vagy más néven márka több dologtól válik emlékezetessé. Az arculat, vagyis a vizuális elemek, egy része ennek. A márka az amit az emberek a vállalkozáshoz, vagy termékhez kapcsolnak, amikor eszükbe jut. Egy érzés, egy stílus, egy küldetés, egy gondolat, egy érték, egy minőség, ami a márkáról eszükbe jut, mindaz ami megkülönbözteti a többiektől. 

Minden fajta kommunikáció, ami a vállalkozásoddal kapcsolatban történik a márkaépítést erősíti, vagy gyengíti. A hírlevelekben történő hangnem, stílus, a blogbejegyzések, videók, hanganyagok tartalma, stílusa, helyessége, minden vizuális megjelenés, akár a fotóválasztás, akár a grafikai anyagaid, akár a honlapod kinézete, szerkezete mind mind brandépítés és mint ilyen a brandstratégiád része. Ugyanígy a termékeid és az áraid felépítése.

A cél a brand kialakítása, bevezetése, és a termékek eladása.

 1. Kik az ideális vevőid? Kinek akarsz segíteni? Alap!
 2. Miben tudsz nekik segíteni? Piackutatás és Specializáció
 3. Hogyan tudod megoldani a problémájukat? Bizalomépítés
 4. Hogyan vedd rá a látogatókat, hogy visszatérjenek? A csali
 5. A terméked/szolgáltatásod felépítése
 6. Árazás
 7. Eladás, ami nem kellemetlen, sőt, mindenki várja
 8. A megjelenés és az arculat varázsa, hogy a brand stratégiádat az ideális vevőkkel tudd végigvinni.

 

 1. Kinek akarsz segíteni? Kik az ideális vevőid?

Az ideális vevő meghatározása alaplépés. Ebből sok minden indul ki. Ha van valami elképzelésünk mivel szeretnénk foglalkozni, vagy ha már van vállalkozásunk de nem nagyon megy, elképzelhető, hogy itt található az első olyan gond, amire korábban nem is gondoltunk.

Rengeteg helyen látom, hogy hirdetésekben 0-99 éves korig ajánlanak valamit, vagy “minden ami vendéglátás, minden ami étel”, vagy “minden ami festék, minden ami vegyszer”, így jelennek meg autókon, hirdetési újságokban drága hirdetések.

Mi alapján választunk? Miért fontos az ideális vevő meghatásozása?

Az előbb említett “minden ami…” célcsoport meghatározással az a gond, hogy nem tudjuk, hogy kikhez szól. Ma már sokan foglalkoznak hasonló dologgal, egymást érik a fodrászatok, a festéküzletek, az éttermek, és az alapján választunk,

 • hogy mit ajánlottak nekünk,
 • mi volt ami tetszett, vagy
 • hol van olyan szolgáltatás, termék, ami éppen az én bajomat oldja meg.

Brandet építünk az elejétől fogva.

Az ismerősöm, ha hasonló az értékrendje, az ízlése, a gondolkodásmódja mint nekem, biztosan olyat ajánl, ami nekem is fog tetszeni. Hiszen hasonlóak vagyunk. Annak az ismerősömnek, aki másképp gondolkozik, elgondolkozom az ajánlásán, mert tudom, hogy más jön be neki. 

Azt, hogy mi tetszik az határozza meg, hogy milyenek az ún. kereteim, vagyis milyen háttérrel rendelkezem, milyen iskolákat végeztem, milyen érdeklődésű vagyok, mennyire vagyok érzékeny, vagy érzéketlen bizonyos dolgokra (környezetszennyezés, szociálisan hátrányos helyzetűek, harmadik világ, stb.), mennyire foglalkoztatnak adott pillanatban olyan dolgok, amik trendek, mennyire befolyásol a média, milyen a baráti köröm, milyen típusú tartalmat fogyasztok, és ezer más dolog.

Az, hogy hol van olyan termék, vagy szolgáltatás, ami éppen az aktuális problémámat oldja meg az számomra csak úgy derül ki, hogy konkrétan ha erre a problémára keresek megoldást, konkrétan erre a problémára nyújt valaki választ. 

Példán keresztül mindig egyszerűbb. Ha én egy 55 éves, tudatos, értelmiségi, környezetére és az egészségére figyelő,  jómódú, érdeklődő, a kertet és az egészséges életmódot előnyben részesítő, zene és kultúra kedvelő, de városban élő, férjes nő lennék, felnőtt gyerekekkel, akkor egészen biztos, hogy más típusú nyaralást, vagy éttermet választanék, mintha egy 20 éves, sportot, autókat kedvelő, építkezéseken dolgozó, átlagfizetést kereső, 2 gyerekes, lakótelepen élő férfi lennék.

Biztosan máshogy kellene megszólítani, más lenne ami tetszik, másra figyelnék fel és más árkategóriában gondolkoznék. Ezért nagyon fontos amikor logót, weboldalt, brandet, vállalkozást építünk online, hogy meghatározzuk kihez szólunk. Annyira alap, hogy erre épül szinte minden más. Ez határozza meg a kommunikációt, az arculatot, a stratégiát, a terméket, az eladás stílusát, mindent, mindent. Ebből indul ki a brandünk.

 

2. Miben tudsz nekik segíteni? Specializáció és Piackutatás

A jó termék, vagy szolgáltatás attól jó többek közt, hogy kell. Van rá igény. Nem kell tukmálni és rábeszélni a vevőt, hogy de ez kell neki, hanem ő keres meg, hogy szüksége van valamire, amire pont te tudsz megoldást nyújtani.

Ha specialistája vagy egy területnek akkor hitelesebb leszel, elismert szaktekintélyként néznek rád, szívesen fizetnek többet a termékedért, mivel elismerik a tapasztalatod, tudásod és könnyebben megjegyeznek.

De honnan lehet azt tudni mi az amire szüksége van éppen annak a vevőnek akivel te szeretnél dolgozni. Hiszen éppen az előbb gondoltad végig ki az ideális jelölt. Hacsak nem vagy gondolatolvasó, ami biztosan nagyon hasznos lehet neked.

A legegyszerűbb ha megkérdezzük tőlük.

Elég egyértelműnek hangzik ez, de nem szoktuk megkérdezni éppen a vevőinket, ügyfeleinket, vagy ha megkérdezzük lehet, hogy nem válaszolnak, mert egy kicsit direkt a kérdés. Olyan mint amikor azt kérdezi valaki, hogy Mi újság? vagy Hogy vagy? Annyira általános, hogy nem lehet rá rendesen válaszolni. Valamit elkezdünk rá mondani, ami éppen eszünkbe jut, vagy azt mondjuk legtöbbször, hogy Semmi.

Ahelyett, hogy azt kérdezzük, hogy Mi az amiben segíthetek? lehet, hogy hatékonyabb ha azt kérdezzük, hogy Mi az ami gondot okoz, vagy nehézséget okoz XY dologgal kapcsolatban. Itt az XY dolog a lényeg, mert egy konkrét dologról könnyebben eszünkbe jut valami, ami esetleg nem ment, vagy probléma volt. 

Korábbi ügyfeleket, vagy olyan embereket tudunk megkérdezni, akik feltehetően használni fogják majd a termékünket, akiknek szüksége lehet rá. A korábbi, elégedett ügyfeleinkkel érdemes jó kapcsolatot ápolni. Könnyebben megnyílnak, mivel már kialakult a bizalom. Ugyanezért, szívesebben vásárolnak tőlünk újra. Ha belegondolsz ezzel mindannyian így vagyunk.

Mindannyian szeretjük, ha ismerik már a szokásainkat, ha barátságosan, szinte családtagként, de tisztelettel fordulnak felénk. Szerintem ez a legjobb módszer minden téren az üzletben, ha kis, személyre szabott, prémium termékkel foglalkozó vállalkozásunk van.

Megfigyelés FB csoportokban, fórumokban, blog hozzászólásokban

Olyan FB csoportokban érdemes figyelni a visszatérő kérdésekre, ahol azok az emberek találkoznak akik a mi ügyfeleink lehetnének. Ha pl. grafikus vagyok és esküvői grafikákra szeretnék specializálódni, akkor lehet rendezvényszervező, esküvőszervező, menyasszonyok, kisvállalkozók csoportokban körülnézni. Érdemes figyelni a kérdésekre és segítséget nyújtani, javasolni, de semmiképpen nem nyomulni. Az visszatetszést kelt és ki is szokták zárni azokat akik nyomatják magukat, vagy akik fondorlatoskodnak. Ez jó kifejezés Ugyanígy fórumokban és kapcsolódó blogok hozzászólásai közt lehet keresgetni kérdések után. 

Időigényes munka, de ez a piackutatás része. Piackuatatásra pedig szükség van, hogy ne az legyen, hogy a hatalmas, új ötletünket nem tudjuk eladni. Nem az számít, hogy ilyen még nincs, ezért ez biztos kell majd, hanem az számít, hogy van e rá égető igény. Az, hogy van e rá igény azt onnan tudjuk, hogy figyelünk és megkérdezzük mire van szükség egy adott probléma megoldásához, vagy egy hiány pótlásához. 

Kérdőív

Ha van email listád, akkor kérdőívet kiküldeni nekik nagyon egyszerű dolog. Ha nincs még, az sem baj. Ebben az esetben készítesz egyet mondjuk a Google segítségével, csinálsz hozzá egy borítóképet magadról, a kérdőív címével és megkéred azt a FB csoportot ahol azok az emberek vannak akiket a téma érint, hogy töltsék ki. Pl. ha valaki nyelvoktatással foglalkozik és szeretné tudni mi az ami a legnehezebb azoknak az embereknek akik nyelvet tanulnak, akkor felteheti a kérdőívet a saját FB csoportjába, ha már oktat, vagy egy expatrióta csoportban. Pl. Angliában élő magyarok, akik még nem tanulták meg a nyelvet. 

Megkérhetsz valakit, ha van ismerősöd, akinek a célcsoportja hasonló a tiédhez, de nem vagytok egymásnak konkurenciái, hogy kérdezze meg a saját követőit. Pl.  Egészséges táplálkozás témában blogol valaki és megkéri a természetgyógyász blogger ismerősét, hogy küldje ki a kérdőívet. 

Hova küldhetsz kérdőívet:

 • E-mail listának
 • Fb csoport
 • Ismerős online vállalkozó, hasonló célcsoporttal

3. Hogyan tudsz megoldást nyújtani az ügyfeleknek?

Miután megfigyelted az ideális ügyfeleid, tudod mivel küzdenek, mi foglalkoztatja őket fokozatosan megvan az is hogyan segíts a problémájuk megoldásában. Van egy bizalomépítésen alapuló folyamat, amin végig tudsz haladni az érdeklődőkkel.

Először a figyelmüket szeretnénk megragadni. Figyelemfelkeltő ha megszólítod őket (tudod kihez szólsz) és megemlíted, hogy a problémájukra, amivel bajlódnak (Ezt is tudod mi) van megoldásod. Ráadásul Te vagy az aki igazán tudja a választ, hiszen specialistája vagy a területednek.

1. Tartalom

Sok hasznos, számukra értékes tartalommal tudsz segíteni és ki tudod alakítani magadról azt a képet, hogy ha a továbbiakban szükségük van segítségre a saját problémájukkal kapcsolatban, akkor hozzád fordulhatnak. 

Minél több oldalról megmutatod a tudásod, annál jobban bíznak benne, hogy ha eljön a pillanat, akkor Téged választanak. Ezért ne félj megosztani a tudásod. Lesz még mit nyújtani akkor is ha már fizetős anyagban gondolkozol. 

A tartalmaiddal a személyiségedet is megmutatod, ami erősíti az elköteleződést azokban, akik téged választanak. Akiknek nem Te vagy az ideális mester, azok úgyis megtalálják azt akitől megkapják amire szükségük van. Ha nem tetszik neki amit csinálsz, akkor biztos elégedetlenkedne, nem fizetne, problémázna. Erre meg nem annyira van szükséged. A brandedet építed ezzel is. Az írott kommunikációs stílusoddal. 

Éppen ezért úgy írj, hogy az belőled jöjjön, ne másolj

A videós tartalmak egyre népszerűbbek. Kicsit személyesebb tud lenni mint az írás. Abban az értelemben, hogy ilyenkor látod és hallod is az illetőt, vagyis több impulzus ér vele kapcsolatban, jobban lehet alakítani a bizalmat. Az írásban is a saját hangod jön elő egy idő után, de ahhoz nem kapcsolódik vizuálisan.

Miről írj, miről beszélj?

Wolf Gábor egy videójában volt egy jó összefoglalás arról, hogy hogyan lehet felépíteni egy jó tartalom stratégiát előre, hogy ne kelljen gondolkozni minden egyes alkalommal amikor leülsz tartalmat készíteni. Azt javasolta, hogy az általad ismert témában, az ügyfeleid problémáját szem előtt tartva gondold végig, hogy ha könyvet írnál milyen fő fejezetekre osztanád a könyvet.

Több mint 100 témaötletet tudsz összeszedni egy-két óra alatt

10 fő fejezet a példa kedvéért, a 10 legátfogóbb területtel. Majd készíts alcímeket a fő kategóriákon belül. 10-t 10-t mindegyikhez. Vagy amennyi sikerül. Ez már így 10X10, vagyis 100 bejegyzés. Javasolják, hogy írj olyan tartalmat, egyet egyet, ami átfogó és amiből lehet hivatkozni a kisebb egységekre és a kisebb egységekből a nagy témára. Így belső linkek épülnek a honlapodon belül, a bejegyzéseid közt. Ez értékes keresőoptimalizálási módszer, amit szeret a Google.

A bejegyzésekből lehet hanganyagot, videót, prezentációt, minitanfolyamot készíteni. Rengeteg tartalom kerül fel így a tolladból. Meg lesz az eredménye, mert nő az oldalad látogatottsága, egyre előrébb kerülsz a Google-ban. Mindezt össze tudod állítani egy két óra alatt, ha leülsz egy üres dokumentum, vagy egy üres lap elé és végiggondolod előre. Nem lesz gond innentől kezdve. Csak a rendszerességet kell szem előtt tartani. Ami, valljuk be az egyik legnehezebb dolog.  

A rengeteg munka eredménye az lesz, hogy kezdenek jönni a látogatók, akiket érdekel a témád. Jó lenne ha többször is jönnének és többször eszükbe jutnál. 

4. Hogyan vedd rá a látogatókat, hogy visszatérjenek? A csali

Érdeklődni kezdenek. Felajánlasz nekik egy nagyon hasznos ajánlatot, ami a csali. A csaliban elkezded építeni a bizalmat. Megadják érte cserébe az email címüket. A csali olyan legyen, amiért szívesen megadják és ami további érdeklődést  vált ki belőlük. Csali lehet

 • e-book
 • email  tanfolyam
 • kupon
 • letölthető ellenőrző lista
 • munkafüzet
 • webinárium
 • kisebb értékű termék
 • állapotfelmérés
 • quiz

A feliratkozókat egy email listában gyűjtheted. Számos kezdetben, x feliratkozóig ingyenes, hírlevél szoftver létezik magyarul és angolul is. 

Mit kezdj a feliratkozókkal?

Miután feliratkoztak tudsz velük kommunikálni. Még akkor is ha nem nyitja meg mindenki az összes emailedet, akkor is jobban tudod szabályozni, hogy hányan nyissák meg, mintha egy közösségi média felületen posztolnál. Ott ugyanis a változó algoritmusok miatt nem tudhatod, hogy hány százaléka és kik kapják meg az üzenetedet. A kontroll nem nálad van. 

Kérdezhetsz tőlük, így még közelebb kerülsz hozzá, hogy megtudd miben segíthetsz nekik, vagy ha már egyszer bizalmat szavaztak neked az email címük megadásával, akkor nagyobb az esély rá, hogy egyszer vásárolnak is majd tőled.

Egy hírlevél listánál vannak olyan általános arányszámok, amikkel számolni lehet. Ha van 1000 feliratkozód, abból 30% megnyitja a leveledet. Ez 300 ember. Ennek kb. 2-5%-a vásárol, vagyis 6-15 ember. Attól függően milyen nagy a probléma amire megoldást keresnek, mennyibe kerül a terméked, mennyire sikerült jó kapcsolatot kialakítanod a listáddal, mennyire jó címet tudsz kitalálni az emailnek, hogy sokan megnyissák, ezek az arányszámok változnak. 

5. A terméked felépítése 

Minden fajta kommunikáció, ami a vállalkozásoddal kapcsolatban történik a márkaépítést erősíti, vagy gyengíti. A hírlevelekben történő hangnem, stílus, a blogbejegyzések, videók, hanganyagok tartalma, stílusa, helyessége, minden vizuális megjelenés, akár a fotóválasztás, akár a grafikai anyagaid, akár a honlapod kinézete, szerkezete mind mind brandépítés és mint ilyen a brandstratégiád része.

Ugyanígy a termékeid és az áraid felépítése.

Bevezető termék

A csalit, amikor kiküldöd, vagy miután kiküldted felajánlasz egy következő terméket, amiért már fizetni kell, de még ne sokat. Ez már elköteleződést jelent, de nem rizikós, mert nem bukik vele nagyot. Van aki ezt használja csalinak, ezzel szűri meg azonnal azokat akik komolyan vehetőek és nem csak az érdekli őket ami ingyenes. Ez egy bevezető termék.

Termékek, csomagok

A következő lépcsőfokok egyre nagyobb elköteleződést és egyre magasabb árú terméket jelentenek, amit akkor, ha megfelelő bizalmat alakítottál ki szívesen vesznek akik követnek és akiknek folyamatosan akkor is adsz tartalmat, amikor nem fizetnek érte. 

Csomagokat állíthatsz össze, aminek nagyobb az értéke és olyan összetevőket tartalmaz, amik kiegészítik egymást, vagy segíti az egyik a másikat. 

Vagy az egyik termék mellé adhatsz valamit, ami kiegészíti, vagy segíti a használatot. Pl. a cipőboltban a plussz talpbetét, izzadásgátló spray, titokzokni, cipőápoló spray. Ez az upsell.

Prémium termékek

Mindenki örül annak, ha a részletekre odafigyelnek. Ezért olyan figyelmességekkel, részletekben rejlő extrákkal kényeztetheted az ügyfeledet, ami miatt biztosan visszatér, mert ezt a bánásmódot csak nálad kapja meg. Kiemelt törődést, megkülönböztetett figyelmet, a különlegesség érzését adod neki, amitől prémium körülményeket teremtesz a számára. Nem feltétlenül az extrém magas árak jelentik ma már csak a luxust.

A Brand, amivel egyetért, amivel azonosulni és amihez kötődni tud, a valahova tartozás jelentik azt a megkülönböztetést, amit képviselned kell az ügyfeleid felé. A termék magas minősége, kiemelkedő szépsége elengedhetetlen. A vásárlással járó élmény, a szolgáltatás személyre szabottsága és a brand teszi presztige termékké a te terméked is. Szolgáltatást is értek ez alatt. 

6. Árazás

Az elején meghatároztuk, hogy ki az ideális célközönség. Ez sok dologra van hatással. Az árak kialakítására is. Az árak meghatározása szolgáltatásnál és infoterméknél nagyjából rajtad áll. Azt viszont biztosan észrevetted, hogy egy bizonyos szint alá nem szabad menni. Nem éri meg a befektetett energia, idő és senki nem fogja értékelni. 

Minél magasabb az ára valaminek, az emberek azt gondolják, hogy az annál értékesebb, annál profibb. Ha magas árakkal dolgozol, akkor ennek így is kell lennie. A legjobbat kell nyújtsd, a legesztétikusabb kivitelezéssel és maximálisan az ügyfél igényeire szabva.  

Mindemellett meg kell húzd a határokat, hogy valóban a legjobbat tudd nyújtani és az ügyfelek elismerjék a szakértelmed. Az, hogy az ügyfél igényeire figyelsz nem jelenti azt, hogy azt csinálod amit mond. Jó értelembe véve akkor tudod őt szolgálni, ha a szakértelmed és tapasztalatod alapján nemet mondasz neki, mivel tudod, hogy így jár jobban. Ez is az árban van és ez is a prémium brandedet építi.  

Amikor az áron gondolkozunk mérlegeljük, hogy

 • kinek készül (diáknak, vagy üzletembernek, civil szervezetnek, vagy multi cégnek)
 • milyen formátum: (e-book olcsóbb mint egy videós tanfolyam, személyes konzultáció drágább mint egy email tanfolyam)Olyat válasszunk ami a célközönségnek a legideálisabb.
 • miből áll, mit tartalmaz
 • milyen árakon dolgoznak mások ezen a piacon (semmiképp ne árazz alá ennek)
 • milyen csomagokat tudunk belőle összerakni
 • mennyire térül majd meg a befektetett összeghez és energiához képest megközelítőleg/pontosan

 A termék összeállítása

Ez az árazás és a formátum elé is kerülhetne, de a formátumot jó ha tudjuk mielőtt nekiállunk magának a terméknek. Az ár ezután jön majd, ha kész minden. 

A csali, illetve a bevezető termék legyen hasznos, értékes, de keltsen érdeklődést és vágyat arra, hogy tovább lehessen lépni a következő, értékesebb termékhez. 

Csomagok 

Hozzunk létre csomagajánlatokat, ahol a kiegészítő bónusz ajándékok, magukban is értékesek az ügyfél számára, de nekünk nem jelentenek akkora plussz munkát, hogy ne érje meg felajánlani.  

Több csomag esetén, ha a csomagokat úgy kínáljuk fel, hogy össze tudja hasonlítani őket az ügyfél, akkor legyen egy alap csomag, egy, az alapnál jóval több mindent nyújtó csomag, és egy prémium csomag. Az alap csomag azért van, hogy ez alapján a vevő a következő kettőből válasszon. Az ára és a középső csomag ára megközelítőleg legyen azonos, de a középső legyen annyival értékesebb, hogy ne legyen számára kérdés kifizetni érte többet. A prémium csomagban legyen valami olyan extra plussz, ami úgy egészíti ki a középsőt, hogy azzal időt, pénzt takarít meg ha megveszi azt is, vagy olyan különleges élményben lesz része, hogy kihagyhatatlan. 

7. Eladás, ami nem kellemetlen, sőt, mindenki várja

Ha tudjuk kihez szólunk, ha megfelelően tudjuk megszólítani őket, mert előtte elvégeztük a kutatást és ismerjük őket; ha megvan a megfelelő forma, és a megfelelő hang, ami kiemel bennünket a tömegből; ha fel tudjuk hívni magunkra a figyelmüket azzal, hogy egy olyan problémát és az azzal járó érzéseket említünk, ami abban a pillanatban megoldásra vár; ha olyan segítséget kínálunk ingyen, vagy nagyon kedvezményesen, ami azonnali megoldást ígér, még akkor is ha részlegesen, de enyhít; ha a megnyert bizalmat tovább tápláljuk további hasznos és emberi tartalmakkal, ami hozzájuk és róluk szól, akkor a komplex megoldást kínáló termékünket már várni fogják, hiszen egy megbízható embertől érkezik segítségképpen, amit nyilvánvalóan nem ingyen várnak el. 

Ehhez azonban kapcsolatot kell építeni és fenntartani azokkal akik az ideális ügyfeleink lesznek.

8. A megjelenés és az arculat varázsa, hogy a brand stratégiádat az ideális vevőkkel tudd végigvinni.

Szándékosan hagytam utoljára az arculat fontosságát. Mikor mind az előzőben leírtakat elkezdjük felépíteni, kialakul rólunk egy kép azokban akik követni kezdenek.Egyrészt ez adódik a kommunikációnkból, másrészt a megjelenésünkből. Első alkalommal amikor találkozik a vállalkozásunkkal valaki, akkor az alapján ítél, hogy mi az amit lát. Az milyen érzést vált ki belőle, mit sugall neki. Ez alapján lesznek elvárásai. 

Ha az elejétől profi a megjelenés, ha az elejétől megvan a felépítettség és összhang látszata, akkor az elvárások is mások a vevő vagy érdeklődő részéről. Így ítéli meg a tartalmainkat, a termékeinket és az árainkkal kapcsolatos véleményét. 

Ezért nagyon nem mindegy, hogy már az elején legalább egy profi logó, és egy minimális arculati következetesség jellemzi e az adott vállalkozást, vagy messziről látszik rajta, hogy nem meri felvállalni a munkáját, amatőr szinten mozog. Ez lehet szimpatikus is, hiszen mindannyian így kezdtük, csak éppen nem profi egy idő után. Egy idő után ha egy vállalkozás nem tekinti befektetésnek az arculata kialakítását ugyanúgy mint azt, hogy jobb eszközökkel dolgozik, vagy nagyobb üzletet bérel, az lemarad és beolvad. 

Ha az arculat azt tükrözi, hogy ez a vállalkozás minőséget árul, igényes, ad a megejelenésére, vagyis figyel a részletekre, akkor olyan emberek keresik majd meg, akiknek mindez ugyanígy fontos és éppen ezért erre áldoznak is.

Gyorsabban haladhatsz, segítek

Kezdő vállalkozóként azonnal egységes profi megjelenéssel, branddel magasabbról indulsz. Kedvezőbb áron, mintha logót csináltatnál. Az is eljön majd. Most pedig nagyon nem mindegy, hogy már az elejétől komolyan vesznek e és nem kell a kezdőkben lévő önbizalomhiánnyal küzdeni, amiért úgy érzed, hogy nincs tapasztalatod, hogy amatőr, összevissza minden anyagod. 

Nagyon sokat számít, ha következetesen, profin tudsz képileg is kommunikálni. Árban, ügyfélben, lendületben, bevételben, elkötelezettségben mérhető az előnye. Ez is egy befektetés, amilyen egy tanfolyam, egy nyersanyag, egy konzultáció, egy bármi. 

Gondolj bele, hogy mivel jelensz meg ha üzleti találkozóra mész, vagy konferenciára, vagy tanfolyamra, vagy bemutatkozni a vállalkozásoddal, vagy innentől kezdve akárhová. Hogyan posztolsz a közösségi médiában, hogy vállalkozásként tekintsenek rád és ne hobbiként. Aki komolyan veszi a hobbiját, az tudja, hogy minden befektetett idő, energia, minden ráfordított összeg visszajön. Minél gyorsabban cselekszünk, annál gyorsabban jönnek az eredmények. 

Nézzük meg, mit nyersz egy szimpla logóval és arculati táblával. 

 1. Megspórolsz magadnak egy csomó időt és olyan dologgal fejleszted a vállalkozásod, ami azonnal meglátszik.
 2. Nő az önbizalmad, mert büszke leszel rá és könnyebben felvállalod, könnyebben kiállsz vele,  mint komoly vállalkozással.
 3. Az ügyfeleid egész másként tekintenek arra amit csinálsz. Profinak tartják majd, aminek a megjelenésébe befektettél, így könnyedén elhiszik, hogy igazi érték van mögötte, hiszen komolyan veszed magad is.
 4. Nem lesz kérdés, hogy nem egy garázsvállalkozásról van szó. Az áraidat is e szerint alakíthatod.

Szeretnél stílusosan, elegánsan megjelenni?

Érezd úgy, mintha stylisthoz vinnéd a vállalkozásod, amivel a továbbiakban magabiztosan tudsz megjelenni. Magadat is komolyan veszed és nem halogatsz tovább. 

Legyen neked is saját, profi, teljesen a vállalkozásodat és a személyiségedet kiemelő logód és arculatod. Kérd az ingyenes, 15 perces konzultációt.

Házi készítésű logó, ingyen

Biztosan gondolod, hogy a cím, hogy “Házi készítésű logó, ingyen” csak figyelemfelhívásra jó. És ez így van. Ha valakinek nem ez a szakmája, legyen akármilyen jó ízlése, akkor nem biztos, hogy menni fog összerakni magának egy jó logót. Ennek számos oka van. De ez a cikk eredetileg arról szól, hogy milyen hibákat kerüljünk el ha nem vagyunk grafikusok és mégis szeretnénk profi megjelenést.

Így, most a hatékonyság miatt kettőt emelnék ki:

 • egyrészt azért mert kell valaki aki kívülről nézi azt amit csinálsz. Más dolgokat lát meg. Olyanokat amit mindenki más rajtad kívül, aki a potenciális ügyfeled lehet észrevesz, vagy szeretne látni, míg Te ezt nem biztos, hogy észreveszed. Ha nagyon nagyon jól ismered az ideális ügyfeleidet, akkor igen. 
 • a másik a rutin, a ráfordított idő, az eszközök és a trendek ismerete és mindaz, amiért nem otthon varrjuk a ruhánkat, bár biztos meg tudnánk csinálni ha nagyon akarnánk. Csak nem olyan lenne és tovább tartana és a végén inkább kifizettük volna a háromszorosát is érte.

Kell egy külső szem

Egy jó beszélgetés egy baráttal, barátnővel mindig előhoz olyan dolgokat, amiket lehet, hogy eddig is tudtunk, de a másik ember külső meglátása, vagy az, hogy mi mondjuk ki egy adott szövegkörnyezetben, friss gondolatokkal körbevéve, mindig lendületet ad, de legalábbis kibillent. A coachok feladata is ilyesmi. Ők irányított kérdésekkel hoznak elő belőlünk olyan dolgokat, amik bennünk vannak, csak nem tudjuk.

Egy 15 perces, bevezető konzultációt szoktam ajánlani mindenkinek, ami ingyenes. Szeretem ha látjuk is egymást, mintha egy tea, kávé mellett ülnénk. Aki a konzultációt igénybe veszi nem kockáztat semmit. Cserébe kialakul egy kapcsolat kezdete, ami miatt fejben kezdesz elköteleződni a saját ügyed iránt. Hiszen megtetted azt az első lépést, hogy legalább felhívtad a grafikust. Komolyan vetted, hogy a vállalkozásod már nem csak a hobbid. 

A konzultáció után igényfelmérő űrlapot töltetek ki veled, ami nagyon nagy segítség mindkettőnknek. Benned összerendeződnek a dolgok és kitisztulnak, már azzal, hogy az irányított kérdésekre válaszolsz. Az igényfelérőt és más hasznos ingyenes, a vállalkozásodban, a brandépítésben segítő anyaghoz ITT FÉRSZ HOZZÁ.

Akár egyedit készíttetsz, akár egy előre elkészített, de egyedit vásárolsz, biztosan jól döntesz.

 

Gazdaságos megoldás a kezdetekhez

Az előre elkészített, ám teljesen egyedi logók és arculati táblák nagy segítséget jelentenek kezdőként. Azonnal a kezedhez kapod, miután megvásároltad őket. Egyetlen egyszer kerülnek felhasználásra, így biztos, hogy más még egyszer nem veheti meg ugyanazt. Átalakítjuk neked a saját vállalkozásod nevére és tevékenységére, egyeztetés után, nagyon rövid időn belül.

A különbség annyi egy ilyen és egy más személyre szabott logóközött, hogy ez bár egyedi, de nem tökéletesen személyre szabott. Viszont, ha Te éppen ilyet, vagy hasonlót gondoltál, akkor ez tökéletes választás lehet.

Hidd el nem könnyű otthon, tapasztalat nélkül összerakni egy logót. Akkor sem ha annak néz ki. Órák mennek el az ötleteléssel, a képgyűjtögetéssel, a grafikai szoftverek kitanulmányozgatásával. És nem is olyan lesz, amilyet gondoltál.

1–4 termék, összesen 12 db

Szeretnél stílusosan, elegánsan megjelenni?

Érezd úgy, mintha stylisthoz vinnéd a vállalkozásod, amivel a továbbiakban magabiztosan tudsz megjelenni. Magadat is komolyan veszed és nem halogatsz tovább. 

Legyen neked is saját, profi, teljesen a vállalkozásodat és a személyiségedet kiemelő logód és arculatod. Kérd az ingyenes, 15 perces konzultációt.

Miért ne csináltass honlapot?

Miért ne csináltass honlapot?

 

Honlap készítés árak

Ezt a bejegyzést egy beszélgetés után írom. Inspiráló volt.

A honlapkészítés árak a legtöbb weboldal készítő cég honlapján tájékoztató jellegűek, vagy még gyakrabban nincsenek is fent. Ilyesmik fogadnak: “Az árak bruttó árak. Minden ügyfelünk minden elképzelése egyedi, így a lenti árak nagy részt nem fix árak. Segíteni szeretnék, hogy tudd mivel számolj.”

Ajánlatkérés után lehet megismerni azokat amik nincsenek feltüntetve. Ilyenkor egy folyamaton haladsz végig. Megadod az elérhetőségedet, kitöltesz valamiféle kérdőívet. Ezután felveszik veled a kapcsolatot. Elmondod mit szeretnél nagyjából, és válaszolsz néhány kérdésre az elképzelt weboldaladdal kapcsolatban. Hogy nézzen ki, milyen menüpontokat szeretnél, mi legyen rajta, szeretnél e galériát, kapcsolati űrlapot, térképet és hasonlókat. Ezek után megbeszélitek mennyire lenne sürgős, vannak e felhasználható fotóid, írott anyagaid. Miután válaszoltál minden kérdésre előbb vagy utóbb küldik az árajánlatot. Ez vagy elfogadható a számodra, vagy futsz még egy két kört más hasonló cégnél. Ezután hozol döntést.

Mitől függ az ár?

A weboldal készítés árak változóak. Ma már 50000 – több százezer Ft-ért, vagy még többért is találsz weboldal készítőt. Az árak nem feltétlen a szaktudást jelentik csak. Sokszor igen. A tapasztalat, a tudás, az elismertség, az, hogy szabadúszó vagy ügynökség a megbízott, az, hogy hogyan pozicionálja magát a piacon (elsősorban kiknek készíti a munkáit), az hogy milyen technikai megoldásokkal dolgozik, milyen egyéb kapcsolódó szolgáltatást ad hozzá azok az összetevők amik meghatározhatják az árat. Lehet kimaradtak dolgok, de így is elég összetett. Ha valami olcsó, vagy nagyon drága nem biztos, hogy jó is. Elég nehéz dönteni. 

Mi alapján hozzunk döntést?

Egy honlap árát kifizetni, vagy arculatot logót csináltatni befektetés. Olyasmi mint amikor kiveszünk egy üzletet a fő utcán, amit majd berendezünk, aminek a kirakata vonzó lesz és ha jó, vonzó dolgokat találunk ki akkor bejönnek a vevők. Onnan a mi dolgunk, hogy rávegyük őket a vásárlásra. 

Egy weboldal az üzlet, csak online. A weboldal megjelenése és az arculat a kirakat, ami az első lépés, hogy egyáltalán észrevegyék az üzletet és olyanok jöjjenek be, akiket szeretnénk majd kiszolgálni. A weboldal tartalma többféle. A hasznos írások a felkészült eladó meggyőző, a vevőt segítő, rájuk hangolódó, őket megértő beszélgetése. A termékek ugyanazok. 

Ha az üzlet kirakata szép, de belül üres és nincs egy segítőkész, a problémára megoldást ajánló eladó, akkor nem mennek vissza többet a vevők. Ugyanez van fordítva is. Ha az üzletet nem lehet észrevenni, vagy nem azok veszik észre, akiknek a bent lévő dolgok ki vannak téve, akkor nincs eredmény, vagyis eladás. 

Az alapján hozz döntést, hogy a weboldal készítő tud e neked segíteni a szép kirakat kialakításában, tud e a számodra ideális vevőd fejével gondolkozni, megérti e, hogy mit szeretnél és vannak e ötletei azzal kapcsolatban, hogy amit szeretnél majd eladni azt hogyan add el. Persze erre nincs szükség akkor ha ilyen területen dolgozol, (marketinges, business coach, sales szakember, vagy hasonló vagy) de akkor is könnyebb ha érti azonnal hogy milyen stratégiában gondolkozol. 

Milyen feladatok várnak rád amikor honlapot készíttetsz?

Gondold végig mi a célod az egésszel? Nem is olyan egyszerű. Jó ha segítenek irányított kérdésekkel végiggondolni ezt.

 

Haladj végig a weboldal készítés, vagy az arculati igényfelmérőn

Töltsd ki az igényfelmérőt kötelezettség nélkül, hogy összeálljon a fejedben a kép a saját vállalkozásodról.

Ha megvan mi a cél, gondold végig, hogyan vonzod be a vevőket az üzletbe? 

Milyen útvonalon vezeted őket végig onnan, hogy rád találnak odáig, hogy vásárolnak tőled. Mire kattintsanak rá, utána, hova kerüljenek.

Szövegeket kell írnod, hogy tartalommal töltsd meg a weboldalad. A szövegek ideális esetben tájékoztatnak, visszahozzák újra és újra a lehetséges érdeklődőket, cselekvésre ösztönöznek, inspirálnak, elköteleződést váltanak ki. Minél többször és minél gyakrabban teszel fel jó tartamat, annál érdemesebb visszajönni a látogatóidnak, a keresőkben annál gyakrabban jelensz meg és előrébb kerülsz.

Ahhoz hogy olyan szövegeket írj, ami érdekes a vevőidnek, tudnod kell mi van a fejükben, de legalábbis mi érdekli őket a témáddal kapcsolatban. Kulcsszavakat keresel, amikre ők keresnek. Így tudsz válaszolni a kérdéseikre. Olyan mint egy nyomozás, vagy mint amikor ki szeretnéd deríteni mit szeretne a barátnőd a születésnapjára. 

Keress fotókat amik illeszkednek a témádhoz, az arculatod hangulatához és mindenképpen vagy a sajátjaid, vagy jogosult vagy felhasználni őket. Emelett megfelelő minőségűek.

Gondold ki előre mit szeretnél eladni. Ehhez egy meggyőző eladási oldalt tudsz készíteni.

Miért ne csináltass honlapot?

Semmi értelme honlapot csináltatni, abban az esetben ha nem tudod használni. Akkor ne is csináltasd meg. Egy honlap a marketing stratégiád egy eleme, aminek az a feladata, hogy bevételt termeljen. Ha a weboldalad erre nem alkalmas akkor kidobott pénz.

Fontos

Semmilyen profin összerakott, minden extrával ellátott weboldal, semelyik gyönyörűen megtervezett logó, vagy arculat nem ér semmit akkor, ha nem tudod kihasználni az előnyeit. Olyan mintha egy legújabb MacBook Pro-t tetriszezésre használnál.

Akkor térül meg egy honlapba vagy egy arculatba tett befektetésed, ha megfelelő tudatos munkával tovább építed. 

Hogyan szerezz ügyfeleket hatékonyan? Automata email sorozat listával, ami akár azonnal bevételt, vagy ügyfelet hoz.

Hogyan szerezz ügyfeleket hatékonyan? Automata email sorozat listával, ami akár azonnal bevételt, vagy ügyfelet hoz.

Ha hallottad azt a kifejezést, hogy email funnel, akkor tudod, hogy ez arról szól röviden, hogy kiteszel valami ingyenes, vagy vonzó csalit, amiért cserébe az érdeklődők megadják az email címüket, hogy innentől kezdve elérd őket bármikor az email fiókjukon keresztül. Tudsz nekik ajánlatot küldeni és egyszer majd vásárolnak. 

Ez egy nagyon hatékony és izgalmas dolog, mert az emailjeinket bár nem mindig olvassuk el, de ha valakitől sok értékes anyagot kapsz és szimpatikus, akkor nagyobb eséllyel nyitod meg az emailjeit. 

Melyik a leghatékonyabb ügyfélszerző módszer?

Sokan beszélnek mindenféle jó ügyfélszerző módszerről, de a vége az, hogy adatbázist érdemes építeni a fentiek miatt. Akár közösségi média stratégiáról, akár másról van szó, akkor van értelme, ha a marketing módszereid eredményt hoznak. Ha folyamatosan posztolsz, blogot írsz, vagy hirdetsz és az érdeklődőket nem fogod meg azzal, hogy elkéred az elérhetőségüket, akkor nem tudsz velük kapcsolatban maradni és ha nem azonnal vásárolnak akármilyen okból kifolyólag, legközelebb nem biztos, hogy te jutsz eszükbe. Vagyis a rengeteg energia, idő és pénz elveszik amit abba fektettél, hogy rád találjanak. 

Mit írjak a hírlevélben?

Ha mégis tudod, hogy ez mennyire fontos és megvan az email címük, akkor mit írj nekik? Ez mindig nagy dilemma. Összeraktam egy emailsorozatot neked, amit ha egyszer megírsz, akkor egy darabig nem kell foglalkoznod vele és ha ügyes vagy azonnal bevételt is hoz.

Ha vállalkozásod van lépj és maradj kapcsolatban az ideális ügyfeleiddel. Akár automatizálhatod is az email kommunikációd egy részét, és már egy feliratkoztatás után is szert tehetsz passzív bevételre, vagy folyamatosan lehetnek ügyfeleid. Használd a következő vázlatot, amiben egy automata email sorozat lépéseit találod.

Miről szól egy email sorozat?

Kapcsolattartás, történetmesélés és inspiráció. Hallottad már biztosan, hogy nem szeretjük ha eladnak nekünk, de vásárolni szeretünk. Hogyan lehet elérni azt, hogy akarjanak vásárolni tőlünk és ne érezzék eladásnak. 

Eladáskor felsorolnak nekünk adatokat, információkat, termékekeket, árakat. Nem értjük a felét, nem is érdekel. Kivéve akkor ha az eladást megelőzi egy előkészítő folyamat. Ami inspiráció, történetek amikben magunkra ismerünk, valóságos, de elérhető átalakulások, amiket mi is elérhetünk, hasznos, azonnal használható tudás és bizalom építés. 

Hogyan ad el az email?

Ezek után ráhangolódunk a témára, rájövünk, hogy ez az a megoldás ami nekünk is kell és alig várjuk már, hogy hozzáférhessünk. Szívesen fizetünk érte, mert tudjuk, hogy befektetünk valami olyanba, ami a sokszorosát éri nekünk. Ez bármi lehet. Szándékosan nem írtam példát. 

Ezeknek kell benne lenni az email sorozatban, aminek a végén tehetsz ajánlatot. Mert akkor már az ajánlat nem erőltetett eladás, hanem szolgálat, válasz egy ki nem mondott kérésre, hogy tovább segítsd azt aki komolyan szeretne tenni azért, hogy valóban megoldja a problémáját. Ha nem problémát old meg a terméked, akkor válasz arra, hogyan tudsz neki segíteni abban, hogy a vágya tárgyát megadd. 

Mi is az a vágy és miért tudod használni eladáskor

A valami utáni vágy, és annak vágyott tárgya  egy eszköz ahhoz, hogy elérjük, vagy megközelítsük azt a képet, amit kialakítottunk magunkban a számunkra ideális létről. Azért vesznek szép és drága dolgokat az emberek, mert az kapcsolódik a jóléthez, gazdagsághoz és ezt szeretnék kifelé is mutatni. 

Hallottam két ehhez kapcsolódó történetet. Amikor napelemeket szereltetnek a házakra, sokszor akkor is arra az oldalra tetetik fel őket, ahonnan látszódik, vagyis az utca felőli oldalra. A Tesla azért is emelkedett ki a luxusautók sorából, mert azzal, hogy elektromos autókat gyártanak, amelyek egyben gyönyörűek és elképesztően drágák is, azt a képet mutatják a tulajdonosáról, hogy megengedhet magának egy ilyen autót, egy Teslát, de közben környezettudatosan gondolkozik. 

Mindannyiunknak vannak keretei, vagyis olyan képei és gondolatsémái amik elhelyeznek bennünket a társadalomban, vagy az adott környezetben. Vannak felvett álarcaink és kellékeink amik kifelé azt a képet közvetítik, amiknek szeretnénk látszani. Ez igaz akkor is, ha azt szeretnénk mutatni, hogy a felső tízezerbe tartozunk és akkor is ha azt szeretnénk mutatni, hogy minket nem érdekelnek a külsőségek. Külsőségek akkor is vannak, ha nem foglalkozunk vele. Vállalkozóként hatással kell lennünk azokra, akik szeretnénk ha vásárolnának tőlünk. Ha ismerjük a vágyaikat és azt az ideális képet amit magukról szeretnének felépíteni akkor könnyebb utunk van hozzájuk.

Hogyan találnak meg azok az ügyfelek akik a legideálisabbak számomra?

Az email funnelekhez visszatérve, most már érthetőbb, hogy az ideális ügyfelek úgy találnak rád, hogy egy teljesen rájuk szabott, a vágyaiknak, gondolkodásuknak, problémájuknak megfelelő, és az ezeket tartallmilag és vizuálisan kifejező folyamaton viszed végig őket. 

Nagyobb az esély arra, hogy a hirdetéseid, blogbejegyzéseid, posztjaid és más munkád célba talál és nem pazarlódik el olyanokra akik nem relevánsak a vállalkozásod szempontjából.

Vegyenek észre azonnal.

Biztosan ismered azt az elképzelést, hogy akkor ha fekete xy márkájú személyautót szeretnél venni akkor úgy érzed, hogy mindenhol ilyenek jönnek szembe. Ez a fókuszált figyelem  miatt van így. Sőt hasonló jellegű autókat is észre veszel, és előbb utóbb biztosan megtalálod a neked megfelelő autót. 

Ha a vállalkozásodban figyelmet fordítasz arra, hogy az ideális ügyfél számára vizuálisan vonzó legyen a megjelenésed, akkor a számára értékes tartalmat is hamarabb észre veszi. 

Gondolj bele, hogy egy szimpla hétköznapi bevásárláskor hányszor szúrsz ki a polcon olyasmit aminek szép a csomagolása. Leveszed és megnézed. Ha észre sem veszed, mert vagy semmilyen, vagy nem a te ízlésednek, kereteidnek megfelelő, akkor az a termék esélyt sem kap. Lehet, hogy sokkal jobb minőségű, természetesebb, vagy bármilyen. 

Nagyon fontos ezért a képi megjelenés. Kell legyen mögötte tartalom és minőség, de ha nem vesznek észre akkor hiába van. A csali, amivel megfogod a potenciális ügyfeleidet is legyen ilyen. Legyen szép nekik és legyen olyan értékes, hogy gondolkodás nélkül igent mondjon rá. Adja meg az elérhetőségét, vagy akár fizessen is érte annyit amennyit gondolkodás nélkül kifizet érte. Ezzel létrejön az első találkozás, amivel elkápráztatod, hogy az utána érkező emaileket várja és szívesen olvassa. Ez nem könnyű feladat.

Ha vállalkozásod van lépj és maradj kapcsolatban az ideális ügyfeleiddel. Akár automatizálhatod is az email kommunikációd egy részét, és már egy feliratkoztatás után is szert tehetsz passzív bevételre, vagy folyamatosan lehetnek ügyfeleid. Használd a következő vázlatot, amiben egy automata email sorozat lépéseit találod.

Neked van hírlevél listád? Mit és milyen gyakran osztasz meg velük? Mondd el a hozzászólásokban. Kíváncsi vagyok nagyon. 

Ha hasznosnak találod a blogtervezőt, oszd meg másokkal is.

Tervezd meg mit mikor és hogyan csinálsz?

Az fejlődik, amire fókuszálunk. Akkor tudunk fókuszálni ha összerendezettek a gondolataink. A következő blogbejegyzések ebben segíthetnek. 

 

Nagy Kata

Nagy Kata

Stratégia, weboldal, arculat Exkluziv női és Környezettudatos vállalkozásoknak

Exkluziv női és Környezettudatos vállalkozásoknak segítek. Az elegáns, következetes online megjelenés magabiztosságot ad.  Befolyásolja a vállalkozásodról kialakított képet és igényes vevőket vonz.

Ha szeretnél hatékonyabb és az ideális ügyfeleid számára vonzó megjelenést keress meg. 

Éves tervező, letölthető öröknaptárral

Éves tervező, letölthető öröknaptárral

 

Tervezés

 

Szeptember, október a tervezés hónapjai. A nyár után újra indul az év. Nem a naptári évben gondolkozunk ilyenkor, bár van aki a naptári év utolsó hónapjában tervez. Egy évet előre látni nem könnyű feladat, de ha vannak elképzeléseink arról, hogy a következő évben mit szeretnénk elérni, akkor menet közben könnyebb kisebb egységekben tervezni. Nekem a negyedéves tervezés működik a legjobban. 90 nap beláthatóbb mint 12 hónap.

A következőkben arról olvashatsz, hogy 

 • hogyan tudod hatékonyan megtervezni a következő vállalkozói évedet
 • a listák helyett hogyan tudod rendszerezni a fontos és kevésbé fontos feladatokat 
 • hogyan dolgozz úgy, hogy ne öntsenek el naponta a tennivalók és ne érezd magad rosszul a ki nem pipált feladatok miatt 
 • hogyan oszd fel a feladatokat kategóriák szerint, hogy minden feladat összefüggően kiegészítse egymást és ne legyen tűzoltás
 • hogyan legyen mindig átgondolt és megtervezett a megjelenésed
 • hogyan tervezd meg a pénzügyi évedet

Hagyományos naptárak kontra rugalmas tervezők

A hagyományos éves tervezők hasznosak és gyönyörű szépeket lehet kapni, de nem elég rugalmasak ahhoz, hogy ha valamit módosítanék menet közben, vagy nem éppen januárral kezdenék, akkor legyen lehetőségem változtatni. Jobban szeretem a laponként, vagy egységenként nyomtatható tervezőket, ahol úgy csoportosíthatom a teendőket ahogy nekem átláthatóbb.

Éppen ezért készítettem egy sokoldalú, mindenre kiterjedő tervezőt, aminek a részeit úgy csoportosítom ahogy nekem megfelel. Egyes egységeket újra nyomtathatok, vagy kiegészíthetek, ha nincs elég helyem a temérdek ötlet, vagy részfeladat leírására. Saját rendszert alakíthatok ki, olyat ami nekem megfelel.

3 nyomtatható öröknaptár tervező ajándékba

Tűzz ki célokat, tervezz és valósítsd meg őket. Használd a 3 nyomtatható öröknaptár tervezőt. 

 • havi naptár
 • heti tervező
 • negyedéves célok

Kattints a képre ha kéred. 

Hogyan lesz átlátható a feladatlistánk

Mindenkinek másképpen válik átláthatóvá és követhetővé, hogy mit mi után pipálhat ki a listájában. Ez is egy logikai sor. Az soha nem hatékony ha írunk egy végtelen hosszú listát, mert nincsenek fontossági sorrendek és nincsenek kapcsolatok a feladatok közt. Engem összezavar ha csak leírom mik a feladatok egymás alá. 

Leírom egyébként, de a nagyobbtól a kisebbig próbálok haladni fejben. Vizuálisan egyszerűbb követni azt ha a nagyobb egységeket körökbe írom és a nagyobb körökből elágaztatok kisebb részfeladatokat. Majd ha ezek között is van egy egy komplexebb egység, azokból további elágazásokat húzok. 

Kell egy cél

Azon kívül, hogy tudjuk mi az amit mindenképp betervezünk egy adott időszakba, fontos, hogy legyen egy végcélja a feladatoknak. Különben továbbra is csak feladatlista marad az egész. Nem fogjuk tudni mi mi után következzen. Kellene egy honlap, vagy mindenképp szeretnék hirdetni, vagy ha magánéleti dolgot veszünk akkor egészségesen szeretnék enni, szeretnék jövő nyáron a családdal Spanyolországban nyaralni 2 hétig.

Ha honlapot szeretnék, akkor végiggondolom mit szeretnék a honlapommal kezdeni. Minek kell? Mi a célja. Ez alapján tudom kitalálni rá a menüpontokat, a szöveget, mi hol legyen és miért. Ha a honlap célja az hogy szakértőként tekintsenek rám és ebből legyenek megrendeléseim, akkor másképp tervezek mint akkor, ha termékekeket szeretnék minél gyorsabban eladni. Lesz átfedés de a feladatok sorrendje nem ugyanaz lesz.

Ha nyaralni tervezek menni a családdal, akkor egy csomó mindennek utánanézek. Hova megyünk, hol lakunk majd, mit szeretnénk csinálni, mit fogunk enni, stb, kiszámolom mi mennyibe kerül és megtervezem, hogy erre milyen ütemben tudunk félretenni.

Hogyan tervezzünk az évre 

Saját, kisvállalkozásban gondolkozva vannak mindennapos feladatok, heti, havi és éves célok. A mindennapos feladatok elvihetik a fókuszt a távolabbi céloktól és nem tudunk hatékonyak lenni. 

Azért írok ennyit a tervezésről mert kreatív ember vagyok és különösen nehéznek találom tartani magamat a kitűzött célokhoz. Ha írok róla, tervezőket készítek, akkor legalább összerendeződnek a feladatok a fejemben és egy fokkal eredményesebb amit csinálok. Tudom, hogy ez neked is probléma. Hacsak nem vagy az az embertípus, akit mindig is csodáltam, aki szépen halad végig a listáján, és minden nap kipipálgatod az aznapit. De talán kevesebb ilyen ember van. Ők meg elmennek projekt managernek, vagy valami hasonló munkakörben könnyítik meg sokunk életét. Őszinte tisztelet és csodálat feléjük.

Vida Ági , a Gazdagmami.hu szerzője ilyen. Neki volt nemrég egy marketing tervezős kihívása, ami annyira összetett volt, hogy 25 részből állt, mindegyikhez egy kisebb videós anyaggal és feladatokkal. Ezt saját magamnak összesürítettem 3 A4-es oldalba, illetve egy nyomtatható tervező csomagot készítettem hozzá. Plusz egy költségtervezőt is készítettem, hogy lássam számokban is mi felé haladjak. Mivel ez egy kicsit sok lenne ide részleteiben, ezért ezt a nyomtatható tervező csomagomhoz mellékelem. A váza pedig a következő:

 1. Tervtípusok

4 fő tervtípus van: 

 1. Stratégiai
 2. Termékfejlesztési
 3. Kampány
 4. Tartalom

Stratégiai: Ez foglalja össze a vállalkozásodat. Miért, kinek, hogyan építed a vállalkozásod.

Termékfejlesztési: Ebben írod le, hogy mit szeretnél eladni, akár fizikai akár szellemi terméket árulsz, vagy szolgáltatsz.

Kampány: Milyen kampányokat és mikor indítasz.

Tartalom: Az előző 3 tervtípust támasztja alá, úgy dolgozod ki, hogy az előző 3-t szolgálja minden szavad.

2. Mindennapi feladatok

Mindennapi feladatok listája. Kinek mi. Közösségi média posztok, válaszok emailekre, megkeresésekre, ügyfelekkel foglalkozni, stb. Ezek közül amit lehet, érdemes blokkosítani, hogy ne vegyen el időt minden nap. 

Illetve ha ismerjük magunkat és azt, hogy mikor tudunk jobban összpontosítani, vagy mikor vagyunk szétszórtabbak, hatékonyabban tudunk a nap és a hét megfelelő részében bizonyos feladattípusokra időt szánni. 

3. Bevétel szerzés 

Mivel a vállalkozások egyik fő célja a bevétel szerzés, hogy egyáltalán működhessenek, ezért a fő cél a tervezésnél ez. Kampányok eredménye a bevétel, így a kampányok alá rendelünk minden más tevékenységet. Így értelmet nyer minden más tevékenység.

Tervezzük meg a kampányokat először. 

4. Nagyobb projektek

Egy kampány is nagyobb projekt, egy új termék is az, egy landing page is az lehet. A nagyobbtól a kisebb felé haladva bontsuk egyre kisebb egységekre a feladatokat. Majd rendeljünk hozzá időt, hogy ne csússzunk szét. Be lehet lőni nagyjából mikorra vagyunk készen egy egy nagyobb egységgel.

Pl.: Egy online tanfolyam kampánya a nagy projekt. 

Kell majd hozzá:

az online tanfolyam

ehhez: tematika, idő elkészíteni, technikai háttér, szoftverek, esetleg vendég előadók, grafikai háttér

értékesítési oldal

tartalom, megrendelő űrlap, fizetési és számlázási lehetőség, grafikai háttér

csali

mi legyen az, tartalom, grafikai háttér, feliratkozási lehetőség, hírlevél küldő szoftver, hirdetés

előkampány

közösségi média kommunikációhoz tartalom, grafikai háttér, hírlevél

kampány

közösségi média kommunikációhoz tartalom, grafikai háttér, hírlevél, esetleg videós anyagok/webinárium, stb.

Tartalom

A tartalom, akármilyen formában is fontos. Ezt mindannyian tudjuk. A mindennapi feladatok mellett kevesen szeretnek még tartalmat is gyártani rendszeresen. Következetesnek lenni annyira nehéz. Amikor rászánjuk magunkat, sokszor hirtelen csak írunk valamiről. A tartalomterv megkönnyíti ezt az egész vergődést. 

A tartalom ugyanis kiszolgálja a fő céljainkat. 

Egy egy kampányhoz fő témákat, majd azokhoz fő mondanivalókat írunk össze. 5-6-t. Ezekhez pedig egyenként, további fő tartalmakat, amik lehetnek bármilyen formátomúak. Írásos, videós, képi, bármi. Lehet blogbejegyzés, élő videó, email tanfolyam, stb. Ezekhez jönnek a minitartalmak, amiket a közösségi médiában tehetünk közzé. Ez mind ugyanarra az egy célra fókuszál, a majdani kampányra. 

Ha ügyesek vagyunk még olyan kulcsszavakat is szedünk össze mindezekhez, hogy még jobban betaláljon a tartalmunk. 

Brand

Az elejétől kezdve egységes, a vállalkozásunkat kifejező, az ideális ügyfeleinknek vonzó megjelenés és kommunikáció kialakítása rengeteg időt takarít meg. Mindamellett a megkülönböztethetőség és a profi megjelenés megszűri a vásárlókat. Mindenhez kell grafikai háttér az online vállalkozásban, akármit csinálunk. Egy logó, egy mini arculat és egy honlap alap.

Nagy segítség ha van egy közösségi média sablon csomagunk, vagy más olyan sablonunk, ami kifejezetten a vállalkozásunk színeivel, stílusával, előre elkészített, de a szöveges tartalma variálható, a fotó cserélhető.

Pénzügyi terv

Egy egyszerű és átlátható pénzügyi tervet használok. Nem mondom, nem terjed ki mindenre, és biztos, hogy a könyvelők más apróságot is számba vesznek, de arra teljesen alkalmas, hogy célként tekintsünk rá és fogalmunk legyen arról, hogy nagyságrendileg mit akarunk és mire számíthatunk. Ez pedig több mint ha végig sem gondolnánk. Sőt, nagyon is inspiráló.

Az éves elképzeléssel kezdheted. Egy évben mondjuk 12 millió Ft a terved (kerek számokkal számolok az egyszerűség kedvéért).

Havonta 1 millió Ft-t keresel ehhez.

Ehhez naponta 50000 Ft-t termelsz, ha 20 munkanapos hónappal számolunk.

Napi 50000 Ft bevételhez mennyi vevőre van szükséged ha a terméked/szolgáltatásod mondjuk 10000 Ft? 5×10000=50000

Ha ismered, hogy bizonyos számú érdeklődőből mennyi % vásárol, akkor ki tudod számolni, hogy mennyi érdeklődő kell ahhoz, hogy 5 vásároljon.

  Te hogyan tervezed az új évet?

  Ha hasznosnak találod a blogtervezőt, oszd meg másokkal is.

  Tervezéssel, célkitűzéssel kapcsolatban a következőket ajánlom a blogon:

  12 havi blogtervező, lépésről lépésre, letölthető munkalapokkal

  Újévi fogadalmak és célkitűzés helyett. (Életterület tervezővel)

  Milyen a jó naptár, vagy tervező? Időbeosztásról, célmeghatározásról Ingyenes heti tervezővel

  Nagy Kata

  Nagy Kata

  Stratégia, weboldal, arculat Exkluziv női és Környezettudatos vállalkozásoknak

  Exkluziv női és Környezettudatos vállalkozásoknak segítek. Az elegáns, következetes online megjelenés magabiztosságot ad.  Befolyásolja a vállalkozásodról kialakított képet és igényes vevőket vonz.

  A 19 leggyakoribb tervezési hiba, amit elkövethetsz ha nem vagy grafikus

  A 19 leggyakoribb tervezési hiba, amit elkövethetsz ha nem vagy grafikus

  A 19 leggyakoribb tervezési hiba, amit elkövethetsz ha nem vagy grafikus

   

  Az ma már nem kérdés, hogy a mennyire fontos a vállalkozások kommunikációjában a vizuális megjelenés. A mára már közhelynek hangzó állítás, hogy az interneten sok az információ, még inkább hangsúlyossá tette, hogy melyik információt vesszük észre. Ha vállalkozóként szeretnénk, hogy észre vegyenek, és amit látnak azt azzal kapcsolják össze amit üzenni szeretnénk, akkor elengedhetetlen foglalkoznunk a vizuális kommunikációnkkal is.

   

  A helyzet az, hogy amikor nem grafikusként nézünk meg egy grafikai anyagot, akkor is látjuk, vagy valahogy érezzük, hogy melyik az ami a helyén van, ami jólesik a szemnek és profi. Viszont amikor a saját vállalkozásunknak van szüksége egy logóra, egy arculatra, névjegykártyára, vagy Facebook borítóra, weboldalra akkor ha magunk próbálkozunk összehozni azt, valamiért nem sikerül eltalálni a tökéletes arányokat, színeket, betűket. Valahogy nem az igazi. Pedig órákat el lehet tölteni a tervezéssel, fotó, betű, színválogatással, mégsem lesz egységes, a megfelelő üzenetet kifejező.

   

  A következő listában végignézzük, mik azok a legfontosabb hibák, amiket elkerülhetsz, ha úgy gondolkozol tervezésnél mint egy grafikus. Nem kevés, de ha ezt tudod, akkor már előrébb vagy. Érzék és tapasztalat is kell hozzá, de ezek az alapok.

   

   

  1. Túl sok a szöveg

   

  Sokszor egy jó kép, a legfontosabb mondanivalóval több, mint egy szöveggel túlzsúfolt látvány, ahol már abba belefárad a szemünk, hogy rápillantunk. Prezentációknál, infografikáknál, plakátoknál is előfordul.

   

   

  2. Olvashatatlan

  Az olvasónak nem lesz kedve a szemét rontani olyan szöveggel, ami nem jól látható. Túl hosszú sorokból áll, ahol a sorok és a betűk közel vannak egymáshoz. Nem átlátható. Visszariasztó, ha a szöveg egy nagy tömb, ami nincs kisebb, fogyasztható egységekre tagolva. 5-6, max. 7 sor legyen egy kisebb egység. 50-60 karakter soronként.

   

  3. Sokféle, egymáshoz nem illő betűtípus

  Az egyszerű, mindig szebb. Vonzó a sok szép betűtípusból válogatni, de minél több féle van egy szövegben annál nehezebb összeegyeztetni mi mihez illik és annál kaotikusabb lesz az összhatás. Az, hogy melyik betűtípus mivel mutat jól annak megvan a szabálya. Legjobb ha max. 2-3 fajtát használunk és leegyszerűsíti a választást, ha ugyanannak a betűtípusnak használjuk egy másik vastagságú változatát.

   

  Ez például nagyon csúnya,

   

  mert nem illenek egymáshoz

   a betűk. Hogy néz ki?

   

  Ez már azért sokkal jobb

  és egyszerűbb, meg átláthatóbb.

  4. Betűköz, vagy kerning

  Jelentősen javíthatja az összképet a jól megválasztott betűköz. Erre nem szoktak nagyon odafigyelni, pedig nagyon fontos, hogy úgy válasszuk meg, hogy a szöveg tisztán átlátható, könnyen olvasható, rendezett legyen.

   

  5. Nem megfelelő színek választása

  Az egyik legnagyobb hiba, hogy egymáshoz nem illő színeket választanak, vagy a projekthez nem illő színeket. A színeknek pszichológiája van, vagyis hatással vannak a szemlélőre. A színkör segítségével pedig harmónikus hatás érhető el a színek egymáshoz illesztésekor.

  A színválasztásnál ezekre figyelj:

  • max. 5-6 szín
  • legyen megfelelő kontraszt
  • ne menjen az olvashatóság rovására
  • emelkedjen ki az aminek ki kell, hogy a szemlélő észrevegye

   6. Nem elég levegős

  Az úgynevezett negative térnek is szerepe van a tervezésnél. Ugyanannyira fontos, hogy legyenek “üres” részek egy grafikai terven, mint azok a részek, ahol van valami. Különben nem különülnek el egymástól az elemek és összevissza hatású lesz. Nem lehet megtalálni rajta semmit.

   

  7. Találomra vannak elhelyezve az elemek

  Tegyünk rendet a papíron, vagy terven. Csoportosítsunk, alkossunk hierarchiát, dolgozzunk segédvonalak mentén.

   

  8. Nincs elég erős kontraszt

  Ha nincs elég erős kontraszt az elemek között nem lehet elég hatékonyan kommunikálni, nem érünk el célt a szemlélőnél. Nem veszi észre, amit szeretnénk, hogy észrevegyen. Használhatunk világos, sötét és valami kiemelkedő színt az erősebb hatásért. Pl. fehér, fekete, arany/okkersárga/piros, bármi.

   

  9. Méretezés

  Akik nem hozzáértők, sokszor nem mernek megfelelően nagy  méretbeli eltérést alkalmazni kiemelésre. Pedig nagyon erős hatást lehet elérni vele. Arra oda kell figyelni, hogy amikor méretezünk ne torzuljanak semmiképp az arányok.

  10. A vizuális hierarchia hiánya

  A vizuális hierarchia abban segít, hogy a különböző elemek helyét meghatározza a többiekéhez képest. Mi az amit először észervegyünk, mi az ami a legfontosabb, hogyan kövesse a szemünk a különböző elemeket. Mindez irányítható.

  Ez egy nagy katyvasz.

  Azt sem tudom mi az

  ami fontos és mi az ami nem.

   

  Ezt rakjuk rendbe.

  EZT OLVASD ELŐSZÖR 

  EZT MÁSODSZOR

  EZT HARMADSZOR

   

  11. Nehezen olvasható a szöveg

  Alap, hogy könnyen olvasható legyen a szöveg és ezt sok dolog nehezítheti. Korábban a túlzsúfoltság miatt már volt szó róla. A dizájn feladata nem csak az, hogy szép legyen, hanem ha üzenete van akkor a szöveg jól olvasható legyen. Legyen elég kontraszt a háttérkép és az elé helyezett szöveg között. Ne vesszen el rajta a szöveg.

   

  12. Rossz betűpárosítás

  Ha túl sok betűt zsúfolunk össze az nem szerencsés, de az sem, ha a kettő, amit kiválasztunk nem illik egymáshoz, vagy olyan, ami úgymond túlhasznált. Bizonyos betűk eleganciát, mások, játékosságot fejeznek ki. Vannak betűk, amik örök klasszikusok, de vannak olyanok, amik egy adott időszakban annyira népszerűek voltak, hogy a használatuk semmiképp sem utal egyediségre.

  Ez az amatic sc nekem ilyen már

  A jó betűpárosításnak szabálya van, amit könnyen meg lehet tanulni. Viszont rutin kell ahhoz, hogy megtaláljuk az igazán egymáshoz passzolókat. Betűpárokat a Pinteresten, vagy máshol is könnyen találhatunk. Ami nagy segítség lehet.

   

  13. Nem megfelelő távolság a sorok között

  Ha túl sűrűn következnek egymáshoz a sorok és összelógnak a betűk, az zavaró és zsúfolt. Ha túl nagy a távolság a sorok között akkor meg olyan mintha nem is tartoznának össze.

  Hasznos új bekezdésekben folytatni új tartalmi blokkot, mert segítünk az olvasónak az olvasottak könnyebb fogyasztását. A tartalmi blokkok viszont akkor különülnek el jól, ha a sorok közti távolság éppen megfelelő. Mint itt is.

   

  14. Pixeles képek használata

  A pixeles, vagy szemcsés képek azért válnak ilyenné, mert képpontokból állnak és ha nagyítani szeretnénk őket, akkor jobban látszanak a képpontok. Nem marad éles a kép.

  A vektoros képek vonalakból és görbékből állnak, amiket kedvünkre nagyíthatunk akár óriásplakát méretűre, vagy kicsinyíthetünk, hogy egy tollra kerüljön, mégis éles marad.

  Használhatunk raszteres (pixelekből álló) képeket, de fontos, hogy nagyobból lehet kicsinyíteni minőségromlás nélkül, de visszafelé nem. Szóval nagyobb képpel kezdjünk.

   

  15. Szimmetria mindenképp

  Van úgy, hogy nem a tökéletesen szimmetrikus elrendezéssel sokkal jobb eredményt lehet elérni. Rendszerezni tudunk vele.

   

  16. Elfeledkezünk magáról az üzenetről

  Sokszor van úgy, hogy annyira szépet igyekszünk összehozni, hogy az esztétika a lényeg, vagyis az üzenetátadás rovására megy. Sok olyan szép grafika születik, ami szép fotókból és alakzatokból áll, de nem ér el semmi eredményt, amiért eredetileg készült. Nem jut el a közönségig, akiket megszólítana.

   

  17. Mások utánzása

  Rendben van ha inspirálódunk. Mindenki ezt csinálja, ez ad további ötleteket. Egy az egyben lemásolni más munkáját azonban nem szerencsés. Éppen az a lényeg egy saját, következetesen használt arculatban, hogy kiemelkedjünk, elkülönüljünk általa.

  Az agyonhasznált stockfotók, pl. arctalan üzletemberek egy asztal körül, akik vidám egyetértésben mosolyognak nagyon nem kreatív megoldás.

  A virágfolyondárok, színátmenetes háttérrel, pillangókkal, szivecskékkel, jellegzetesen női témájú vállalkozások anyagaiban szintén eléggé elcsépelt.

   

  18. Nyomtatás, vagy web

  Az, hogy milyen formátumban készül az adott grafikai anyag meghatározó. Tudnunk kell, hogy nyomdának fogjuk elküldeni, vagy webes felületen fogjuk használni majd. A nyomdának CMYK, a honlapra mondjuk RGB módban mentsünk.

  Ha nyomtatott könyvről van szó akkor arra is figyeljünk, hogy a könyvet hol kötik össze. A középső részt így nagyobbra hagyjuk, hogy a kötés miatt ne vesszen el kép, vagy szöveg.

  Figyelni kell a vágószélre, a lapszámozásra és minden egyébre.

  Sok digitális nyomdának lehet RGB módban is küldeni a nyomtatandó anyagot, de a nyomdák alapvetően CMYK-ban kérik. Mindenképp hasznos felhívni az adott nyomdát, mielőtt átküldünk nekik valamit.

  19. Következetlenség

  Nem következetesen ugyanazokat az összetevőket használjuk. A következetesen, végig ugyanazokkal a design elemekkel való munka ugyanabban a projektben összhangot, kontinuitást teremt. Az ismétlések összekötik a különálló részeket. Itt is a mértéktartás a lényeg.

  Válasszunk egy színpalettát, néhány összeillő betűt, egy szűrőt a fotókra, egy két stílusban összetartozó illusztrációt és egységes, profi lesz a megjelenés. Ha van saját logónk, arculati táblánk, vagy branding/arculati táblánk, akkor gondolkoznunk sem kell, minden grafikai anyagunk következetesen, profin megkomponált lesz.

  Hogy lehet ezt a sok mindent mind figyelembe venni ha profi online megjelenést szeretnénk?

  Elképesztően sokoldalúan tudjuk felhasználni a logót, a különböző variációit és a hozzá kialakított arculati táblát, ami tartalmazza a logóvariációkat, színeket, betűtípusokat, fotóinspirációkat, mintákat, közösségi média ikonokat, kisebb illusztrációkat.

  Innentől összhangban lesz a Facebook, YouTube, stb. borítónk, a weboldalunkon megjelenő fotók, a blogbejegyzéseink képei, a névjegykártyánk, a szórólapunk, a kuponfüzetünk, az ajándékkártyánk és minden minden.

  Ha elsőre túl soknak érzed minderre odafigyelni, akkor szívből javaslom, hogy készíttess magadnak egy logót, arculati táblával. Akár egyedit készíttetsz, akár egy előre elkészített, de egyedit vásárolsz, biztosan jól döntesz.

   

  1–4 termék, összesen 12 db

  Kezdő vállalkozóként azonnal egységes profi megjelenéssel, branddel magasabbról indulsz. Kedvezőbb áron, mintha logót csináltatnál. Az is eljön majd. Most pedig nagyon nem mindegy, hogy már az elejétől komolyan vesznek e és nem kell a kezdőkben lévő önbizalomhiánnyal küzdeni, amiért úgy érzed, hogy nincs tapasztalatod, hogy amatőr, összevissza minden anyagod. 

  Nagyon sokat számít, ha következetesen, profin tudsz képileg is kommunikálni. Árban, ügyfélben, lendületben, bevételben, elkötelezettségben mérhető az előnye. Ez is egy befektetés, amilyen egy tanfolyam, egy nyersanyag, egy konzultáció, egy bármi. 

  Gondolj bele, hogy mivel jelensz meg ha üzleti találkozóra mész, vagy konferenciára, vagy tanfolyamra, vagy bemutatkozni a vállalkozásoddal, vagy innentől kezdve akárhová. Hogyan posztolsz a közösségi médiában, hogy vállalkozásként tekintsenek rád és ne hobbiként. Aki komolyan veszi a hobbiját, az tudja, hogy minden befektetett idő, energia, minden ráfordított összeg visszajön. Minél gyorsabban cselekszünk, annál gyorsabban jönnek az eredmények. 

  Nézzük meg, mit nyersz egy szimpla logóval és arculati táblával. 

  1. Megspórolsz magadnak egy csomó időt és olyan dologgal fejleszted a vállalkozásod, ami azonnal meglátszik.
  2. Nő az önbizalmad, mert büszke leszel rá és könnyebben felvállalod, könnyebben kiállsz vele,  mint komoly vállalkozással.
  3. Az ügyfeleid egész másként tekintenek arra amit csinálsz. Profinak tartják majd, aminek a megjelenésébe befektettél, így könnyedén elhiszik, hogy igazi érték van mögötte, hiszen komolyan veszed magad is.
  4. Nem lesz kérdés, hogy nem egy garázsvállalkozásról van szó. Az áraidat is e szerint alakíthatod.

  Szeretnél stílusosan, elegánsan megjelenni?

  Érezd úgy, mintha stylisthoz vinnéd a vállalkozásod, amivel a továbbiakban magabiztosan tudsz megjelenni. Magadat is komolyan veszed és nem halogatsz tovább. 

  Legyen neked is saját, profi, teljesen a vállalkozásodat és a személyiségedet kiemelő logód és arculatod. Kérd az ingyenes, 15 perces konzultációt.

  Házi készítésű logó, ingyen

  Biztosan gondolod, hogy a cím, hogy “Házi készítésű logó, ingyen” csak figyelemfelhívásra jó. És ez így van. Ha valakinek nem ez a szakmája, legyen akármilyen jó ízlése, akkor nem biztos, hogy menni fog összerakni magának egy jó logót. Ennek számos oka van. De ez a cikk eredetileg arról szól, hogy milyen hibákat kerüljünk el ha nem vagyunk grafikusok és mégis szeretnénk profi megjelenést.

  Így, most a hatékonyság miatt kettőt emelnék ki:

  • egyrészt azért mert kell valaki aki kívülről nézi azt amit csinálsz. Más dolgokat lát meg. Olyanokat amit mindenki más rajtad kívül, aki a potenciális ügyfeled lehet észrevesz, vagy szeretne látni, míg Te ezt nem biztos, hogy észreveszed. Ha nagyon nagyon jól ismered az ideális ügyfeleidet, akkor igen. 
  • a másik a rutin, a ráfordított idő, az eszközök és a trendek ismerete és mindaz, amiért nem otthon varrjuk a ruhánkat, bár biztos meg tudnánk csinálni ha nagyon akarnánk. Csak nem olyan lenne és tovább tartana és a végén inkább kifizettük volna a háromszorosát is érte.

  Kell egy külső szem

  Egy jó beszélgetés egy baráttal, barátnővel mindig előhoz olyan dolgokat, amiket lehet, hogy eddig is tudtunk, de a másik ember külső meglátása, vagy az, hogy mi mondjuk ki egy adott szövegkörnyezetben, friss gondolatokkal körbevéve, mindig lendületet ad, de legalábbis kibillent. A coachok feladata is ilyesmi. Ők irányított kérdésekkel hoznak elő belőlünk olyan dolgokat, amik bennünk vannak, csak nem tudjuk.

  Egy 15 perces, bevezető konzultációt szoktam ajánlani mindenkinek, ami ingyenes. Szeretem ha látjuk is egymást, mintha egy tea, kávé mellett ülnénk. Aki a konzultációt igénybe veszi nem kockáztat semmit. Cserébe kialakul egy kapcsolat kezdete, ami miatt fejben kezdesz elköteleződni a saját ügyed iránt. Hiszen megtetted azt az első lépést, hogy legalább felhívtad a grafikust. Komolyan vetted, hogy a vállalkozásod már nem csak a hobbid. 

  A konzultáció után igényfelmérő űrlapot töltetek ki veled, ami nagyon nagy segítség mindkettőnknek. Benned összerendeződnek a dolgok és kitisztulnak, már azzal, hogy az irányított kérdésekre válaszolsz. Az igényfelérőt és más hasznos ingyenes, a vállalkozásodban, a brandépítésben segítő anyaghoz ITT FÉRSZ HOZZÁ.

  Akár egyedit készíttetsz, akár egy előre elkészített, de egyedit vásárolsz, biztosan jól döntesz.

   

  Gazdaságos megoldás a kezdetekhez

  Az előre elkészített, ám teljesen egyedi logók és arculati táblák nagy segítséget jelentenek kezdőként. Azonnal a kezedhez kapod, miután megvásároltad őket. Egyetlen egyszer kerülnek felhasználásra, így biztos, hogy más még egyszer nem veheti meg ugyanazt. Átalakítjuk neked a saját vállalkozásod nevére és tevékenységére, egyeztetés után, nagyon rövid időn belül.

  A különbség annyi egy ilyen és egy más személyre szabott logóközött, hogy ez bár egyedi, de nem tökéletesen személyre szabott. Viszont, ha Te éppen ilyet, vagy hasonlót gondoltál, akkor ez tökéletes választás lehet.

  Hidd el nem könnyű otthon, tapasztalat nélkül összerakni egy logót. Akkor sem ha annak néz ki. Órák mennek el az ötleteléssel, a képgyűjtögetéssel, a grafikai szoftverek kitanulmányozgatásával. És nem is olyan lesz, amilyet gondoltál.

  1–4 termék, összesen 12 db

  Szeretnél stílusosan, elegánsan megjelenni?

  Érezd úgy, mintha stylisthoz vinnéd a vállalkozásod, amivel a továbbiakban magabiztosan tudsz megjelenni. Magadat is komolyan veszed és nem halogatsz tovább. 

  Legyen neked is saját, profi, teljesen a vállalkozásodat és a személyiségedet kiemelő logód és arculatod. Kérd az ingyenes, 15 perces konzultációt.

  Mi van a Szántó Bútor teltházas workshopjai mögött?

  Mi van a Szántó Bútor teltházas workshopjai mögött?

  Mi van a mindig teltházas Szántó Bútor, bútorfelújító workshopjai mögött?

  Hézső Barbarával, a Szántó Bútor asztalosműhely és bútorfelújító workshopoknak otthont adó vállalkozás egyik tulajdonosával beszélgettem arról, hogy milyen munka van a teltházas workshopok mögött. Hogyan oszlik meg a munka, ki mit csinál és hogyan sikerül minden workshopot megtölteni rendszeresen időről időre.

  A Szántó Bútor honlapja és Facebook oldala.

  http://szantobutor.hu
  A Szántó Bútor Facebook oldala

  Szántó Márton és Hézső Barbara családi vállalkozása azért különleges, mert a házaspár mindkét felének köszönhető, hogy a Szántó Bútor családi asztalos dinasztia tovább él. A hagyományos asztalos tevékenység mellett a mai igényeket is kielégítő workshopokon tanulhatják meg az érdeklődők, hogyan lehet egy egy bútort újjá varázsolni, megmenteni. Mindezt olyan technikákkal, ami nagyon érdekli az embereket, mert aránylag gyorsan látványos sikereket érhetnek el. A bútorfelújítás és a bútorfestés nagy divat ma. Sokan vágnak bele maguk is, otthon. Ezt a trendet használta fel vállalkozásuk felfuttatására Hézső Barbara, aki felismerte a piac igényeit.

   

  Egyértelmű jelek, hogy ez az ő utuk

  Barbi eredetileg pedagógus végzettségű, de mindig vonzódott a kézműves tevékenységek felé és mindig szerette a bútorokat. Mikor megismerkedett Marcival régi, használt,kidobott bútorokat kezdett hazavinni és felújítani. Másodállásként kezdett workshopokat tartani.

  A sors úgy alakította az életüket, hogy minden az felé mutatott, hogy ez a vonal rájuk vár. Még a ház is, amit maguknak kiválasztottak megvásárlásra véletlenül egy régi, felszerelt asztalos műhelyt rejtett.

  Munkamegosztás a családi vállalkozásban

  Marci asztalosként a szakmai dolgokért felel. Kisbútorkészítést tanít, ő kezeli a gépeket és számolja ki az anyaghasználatot. Barbi foglalkozik mindazzal a háttérmunkával, ami miatt a Szántó Bútor ismertté vált azok körében akik bútorfelújítást szeretnének a gyakorlatban megtanulni és szintén részt vesz az oktatásban. Hozzá tartoznak azok a workshopok amik egy igazi asztalos számára nem biztos, hogy szakmailag teljesen elfogadhatóak, viszont a lelkes amatőrök szívesen megpróbálják. Bútorfestés, kisebb felújítások.

  Barbi feladata az ügyfelek szerzése, a marketing, a keresőoptimalizálás, a tartalomkészítés, a partnerekkel és az ügyfelekkel való kapcsolattartást, a közösségi média felületek kezelése, a honlap tartalmának kezelése, a vállalkozás fejlesztése.

  Szervezés

  Kéthetente szombatonként vannak a workshopok. Ez meghatározza előre a hét többi napján végzett feladatokat. A hirdetések, a jelentkezési határidők, az anyagbeszerzés, a tematika kidolgozása mind ettől függ.

  Bizonyos témák népszerűbbek mint mások, ezek visszatérőek a workshopok között, de vannak mindig új témák is, amiket kipróbálnak.

  Hogyan találtok ügyfeleket?

  Kezdetben kapcsolatban voltunk egy kuponoldallal. Rajtuk keresztül tele voltak a workshopok. Olyannyira sokan jelentkeztek, hogy azt éreztük, túl sok a résztvevő, nem tudunk úgy foglalkozni velük ahogy szeretnénk. Szerettünk volna megválni ettől az együttműködéstől. Azt gondoltuk, hogy most már ismernek bennünket annyian, hogy ha megszűnik a kapcsolat, akkor is megtalálnak minket.

  Nagyon nehéz volt egy megszokott úttól eltérni. Nem jöttek annyian mint korábban, meg kellett találni a módját, hogy újra észrevegyenek bennünket. Ekkor vettem fel a kapcsolatot egy népszerű kézműves magazinnal. Nagy szerencsémre volt kapcsolatunk velük, mint később kiderült. A kislányom egy óvodába járt a magazinnál dolgozó ismerősöm kislányával. Ez végig ott volt a szemem előtt, de valahogy elkerülte a figyelmemet, hogy hol dolgozik.

  Egyébként az újságok nyitottak új témákra, szívesen közölnek le olyasmit, ami érdekelheti a célközönségüket. Egyre több bloggerrel vesszük fel a kapcsolatot, egyre többen írnak arról amit csinálunk, mert sokakat érdekel a téma.

   

  Mit tanácsolsz azoknak akik szeretnének bútorfelújítással foglalkozni?

  Sokan vannak olyanok a tanfolyamaink résztvevői között, akik kedvet kaptak komolyabban foglalkozni a bútor átalakítással, bútor felújítással. Nekik azt tanácsolom, hogy akkor vágjanak bele és akkor tudnak sikeresen továbblépni, ha szívvel lélekkel csinálják amit csinálnak és minőségi munkát adnak ki a kezükből. Ne sajnáljuk az energiát és az időt, mert visszajön. Másrészről ez a belefektetett energia nem tűnik munkának akkor, ha valaki nagyon szereti a munkáját.

  Fontos még, hogy legyen türelmünk kivárni azt az időt, ami kell ahhoz, hogy a bizalom felépüljön köztünk és az ügyfeleink között és kitapasztaljuk mi az ami nekünk működik és belefér az életvitelünkbe.

  Ingyenes Márkaépítés Alapozó Munkafüzet

  Kezdő Női Online Vállalkozásoknak 

  UGYANITT: 
  • 6 napos vállalkozásindító email tanfolyam
  • Üzleti tervező 
  • Ellenállhatatlan ajánlatcsomag tervező
  • Weboldalkészítés előtt mit gondolj végig feltétlenül. Lista
  • 12 hónapra lebontott éves Blogtervező
  • Nyomtatható tervezők: Heti, virágos havi
  • Branding tábla minta az egységes megjelenéshez
  • Folyamatosan frissülő ingyenes anyagok

  Minden segítség adott, ha vállalkoznál, vagy ha magasabb szintre lépnél a vállalkozásodban!

  Érdekes beszélgetés volt ugye? Neked mi volt az a beszélgetésből, ami leginkább megfogott, vagy amit a leghasznosabb tanácsnak találtál? Nagyon szeretném tudni mit gondolsz? A Hozzászólásokban írd meg nyugodtan. 

  Otthoni munka a tervezőasztalnál és a Levendulafarmon

  Otthoni munka a tervezőasztalnál és a Levendulafarmon

  Otthoni muka a tervezőasztalnál és a levendulafarmon

  A Gárdonyi Levendulafarm gazdasszonyával, Bory Nyiri Zsuzsával beszélgettünk arról, hogy hogyan fér meg kétféle otthoni munka egymás mellett. Az Online építész vállalkozás és a Gárdonyi levendulafarm körüli kerti munkák.

  A levendula termesztés mellett kialakult egy környezettudatos, újrahasznosító kézműves termékeket készítő vállalkozás, amit közösen csinálnak a Réthy Fashionnal. (Réthy Éva divattervezővel) Bory Nyiri Zsuzsáék Budapestről költöztek Gárdonyba, hogy egy szebb és élhetőbb életet teremtsenek a családjuknak, a 3 gyereküknek.

  Zsuzsáék Facebook oldala:

  https://www.facebook.com/gardonyi.levendula/ 

   

  Ingyenes Márkaépítés Alapozó Munkafüzet

  Kezdő Női Online Vállalkozásoknak 

  UGYANITT: 
  • 6 napos vállalkozásindító email tanfolyam
  • Üzleti tervező 
  • Ellenállhatatlan ajánlatcsomag tervező
  • Weboldalkészítés előtt mit gondolj végig feltétlenül. Lista
  • 12 hónapra lebontott éves Blogtervező
  • Nyomtatható tervezők: Heti, virágos havi
  • Branding tábla minta az egységes megjelenéshez
  • Folyamatosan frissülő ingyenes anyagok

  Minden segítség adott, ha vállalkoznál, vagy ha magasabb szintre lépnél a vállalkozásodban!

  Érdekes beszélgetés volt ugye? Neked mi volt az a beszélgetésből, ami leginkább megfogott, vagy amit a leghasznosabb tanácsnak találtál? Nagyon szeretném tudni mit gondolsz? A Hozzászólásokban írd meg nyugodtan. 

  Hatékonyság, időgazdálkodás. Mitől működik?

  Hatékonyság, időgazdálkodás. Mitől működik?

  Hatékonyság, időgazdálkodás, mitől megy vagy nem megy jól egy kisvállalkozás.

  A beszélgetésben sok olyan titokra fény derül, amire mindannyian keressük a választ. Hatékonyság, időgazdálkodás, mitől megy vagy nem megy jól egy kisvállalkozás. Miért annyira fontos az egységes, következetes arculat.

  Erika a vége felé egy összeszedett pár mondatban felsorolja mi az a fő probléma, ami miatt nincs elég ügyfél, ami miatt nem úgy mennek a dolgok, ahogy akarjuk, ami miatt ha valaki vásározik nem mennek oda az asztalához. Választ találsz erre is a következő viseóinterjúban.

  Erikáék honlapjai a sok közül.

  http://www.kertportal.hu
  https://www.gourmetanddelicious.hu
  https://tudatosno.blog.hu

  Nagyon érdekes, bölcs, hasznos beszélgetés hatékonyságról, időgazdálkodásról, küldetéstudatról. Ha nagyon szeretném ezt az értékes bő félórát összefoglalni, akkor mindig egy dologra lyukadtunk ki. Arra, hogy mindenek felett áll és mindennek a mozgatórugója, hogy tudjuk mi az ami az elsődleges célunk a vállalkozásunkkal. De sokkal több minden került szóba.

  Elsősorban azoknak készült, akik városról vidékre költöznek és ott szeretnének megélhetést biztosítani maguknak. De szól mindenkinek aki vállalkozni szeretne, vagy nem azok az eredmények jönnek a vállalkozásában, amit szeretne. 

   

  Hatékonyság, időbeosztás, mitől működik? Az interjú

   

  Vargáné Topor Erikával, a kertportal.hu, a gourmetanddelicious.hu gasztromagazin, a https://tudatosno.blog.hu/ (életmód, jóga, pszicho, konyha) és sok más kistermelői és gasztro témájú vállalkozás és kezdeményezés tulajdonosával beszélgetek ebben az interjúban.

  Erika nagyon sokoldalú és elképesztően szervezett és összehangolt a szememben. Férjével ketten gondoznak és működtetnek egy permakultúrás kertet és a kert feldolgozott terményeiből kinőtt gasztrovállalkozást. A zöldségszószokat, lekvárokat és más finomságokat maguk állítják elő és adják el, úgy, hogy ennek a folyamatnak minden részét maguk intézik.

  Miből él egy budapesti pár vidéken? Tabdiban?

  Mivel foglalkoztál/foglalkoztatok korábban, hogyan alakult ki a mostani irány? Férjeddel közösen viszitek az üzletet.

  Budapestről költöztünk vidékre. Eredetileg egy szerződött munkára, aztán beleszerettünk abba a házba, ahol a mai napig élünk. Itt alakult ki a sokoldalú tevékenység, amivel foglalkozunk.

  Erika egy jól összerakott kis gourmet boltként azonosítja be azt amit csinálnak. A növények megtermelésétől, a csomagoláson át az értékesítésig, mindent ők ketten managelnek. A rengeteg felület amit működtetnek mind egy dolgot szolgál és automatikusan, folyamatosan alakult ki ahogy a tevékenységi kör bővült.

  A kertportal.hu oldal kertészeti témájú. Kertészmérnökként tanácsadással is foglalkoznak és ezen a felületen rengeteg érdekes és hasznos infót osztanak meg, amit így több emberhez tudnak eljuttatni, mintha egyenként kellene mindenkinek elmondani. Ugyanez vonatkozik a többi oldalra is. Minden mindennel összefügg, mind egymást egészíti ki és egymást szolgálja. Hirdetési felület, információs portál, bizalomépítést szolgál, piackutatásra is jó.

  Mitől függ, hogy jól osztjuk e be az időnket a munkában?

  Minden mindennel összefügg. Hogyan sikerül ezt a sok mindent rendszerezni, beosztani, szervezni? 

  Kétfajta ember van. Az egyik aki mindig alkalmazott volt, a másik, aki vállalkozni akar. Aki alkalmazott típus az is rendben van, de ő ne akarjon vállalkozni, mert nem tud önálló döntéseket hozni, vagy azért mert fél vagy azért mert nincsenek ötletei. Nincsenek olyan álmai amik előre viszik a rendszert.

  Aki a vállalkozó típus, az ne feltétlenül mondja el azonnal az álmait, mert kinevethetik. Mi még magunk sem mindig osztjuk meg az álmainkat, néha még egymással sem mindig, mert mi tudunk benne hinni. Mások nem. Vannak olyan emberek, akik cinikusak és álomrablók. Lehet, hogy saját álmai nem lesznek és saját önálló vállalkozást fel sem tudna építeni. Viszont aki mer abban hinni, hogy abban amiben elindul abban jó lesz, annak sikerül. Nem biztos, hogy azonnal tudja mit kell tenni, de ha tudja merre halad, mik azok a célok, amiket szeretne elérni, milyen emberré szeretne válni, akkor tudni fogja mit tegyen. És az időgazdálkodás emellett, igen, nagyon fontos.

  A bizalom még az ami nagyon kell. Én szkeptikus, reális alkat vagyok, a férjem álmodozó fajta és teljesen jól kiegészítjük egymást. Amit az egyikünk kevésbé tud abban a másikunk pont jobb. Ezért piacvezető a kistermelők között a marketingünk és a gourmetanddelicious magazinban kiélhetem a művészi ambíciómat.

  Ha nincs meg a harmónia két ember között akkor egy akkora váltásnál, mint a vidékre költözés nagyon nehéz helyzetben lesznek. Egymást támogatva, egyenrangú, egymást kiegészítő felekként tunak jól együttműködni. Ha megbízom a másikban, a másik tudásában, akkor tudok arra a feladatra koncentrálni, ami az én feladatom. Így válik az időmanagment is kezelhetővé és nem akarok mindent magamra húzni.

  Mi alapján épül fel a rendszeretek az időbeosztásban?

  Azt mondtad, hogy kialakul egy idő után, kinek mi a feladata. Ezt mennyire tudatosan osztjátok be egymás közt? Tartotok meetinget, vagy hogy történik?

  Folyamatosan meetingelünk. A kocsiban tudunk legjobban beszélni, amikor vásárba megyünk, vagy mást intézünk. Ilyenkor vagyunk egy kicsit kiszakadva a hétköznapokból és tudunk gondolkozni a továbbiakon.

  Vannak feladatok, amik automatikusan egyikünkhöz vagy másikunkhoz tartoznak. Egyrészt attól függően kinek van rá éppen ideje, vagy pl. én nem állok neki fűkaszázni, láncfűrészelni, vagy csilit befőzni, viszont a viszonteladókkal inkább én tartom a kapcsolatot. Szüretkor és a kertben azért mindketten ott vagyunk. Ezek menet közben kialakulnak.

  Ezt alkalmazásban nem tanulja meg az ember. Itt az időnket maximálisan kihasználjuk, mert magunknak dolgozunk és abból van bevételünk, amit mi megcsinálunk. Nem kapjuk meg a havi fixet minden hónapban, akkor is ha munkidőben facebookozunk. Erről lesz szó a könyvben is. Vidéken újrakezdők, ahogy mi csináljuk, a címe. Tavasszal biztosan a boltokban lesz.

  Írtok listát, hogy mit fogtok csinálni?

  Az eltérő szakmák és eltérő érdeklődések azok, amik kialakítják kinek mi lesz a feladata. Mindketten másban tudunk többet bizonyos területről. Nem is pazarolom az időmet arra amiben nem vagyok jártas.

  Mikor szervezed ki a feladatokat és mit tanulsz ki magad?

  Kiderült egy korábbi beszélgetésből, hogy nagyon sok dolgot tanultál meg menet közben, ami segített a vállalkozásotokban.

  Pl. informatikából nem vagyok nagyon erős, de nem fogadom el, ha egy informatikus azt mondja, hogy valami nem fog működni. Szeretek mögé nézni a dolgoknak, mert nem szeretném ha az én hátamon csattanna az ostor, amiért nem tájékozódtam eléggé. Egy informatikus pl. nem tudja azt, hogy milyen kulcsszavakat kell beállítani egy az én vállalkozásomat jellemző hirdetésnél, vagy kampánynál. Ezért nem fogadom el, ha azt mondja hogy nem működik. Sok mindent megtanultam így, amit azóta is használok. Így tudom a lehető legjobbat kihozni a munkából.

  Ki is lehet szervezni a dolgokat de ahhoz egymásra odafigyelésre, összhangra van szükség. Folyamatos problémamegoldásról és folyamatos tanulásról van szó. Azért azt be kell látni, hogy vannak dolgok, amikben eljutunk a határainkig és azt kiszervezem. A cimkéket grafikussal csináltattam meg.

  A gourmetanddelicious magazint grafikus nélkül, saját maga, a művészi érzékét megcsillogtatva, kivételesen szép, igényes munkát alkot. (Szerző)

  Mitől lesz egy vállalkozás egyedi és vonzó a vevők szemében?

  Ahhoz hogy vki piacképes legyen nem lehet másokat követni, és nem lehet a tanulást elhanyagolni. Mentális, testi, szellemi fejlődés nagyon fontos. És az, hogy tudjuk pontosan mi a célunk. Ha nem tudja vki, akkor az meglátszik. Meglátszik, hogy pl. egy vásárban azon aggódik, hogy jön e egy új vevő. Görcsössé válik. Nekünk is fontos a megélhetés, mi is ebből élünk, de ha megvan a cél, akkor másképpen működnek a dolgok.

  Nektek mi a célotok?

  A férjem válasza, hogy világuralomra törünk. Amiért mi egyébként belekezdtünk, az az, hogy egészséges ételeket tegyünk az asztalokra. Olyat, ami vegyszer és adalékmentes, amit gyorsan, könnyen elő lehet állítani.

  A vidéki élet érték. Sokan lenéznek minket, hogy diplomával földet túrunk. De a legtöbb ember ki van szolgáltatva, nem tudja mit tegyen ha leáll a házban a fűtés, vagy nem tudja megtermelni magának az ennivalót. Nem a városi, vagy a vidéki életet szeretném szembeállítani és ítélkezni, mert ez gondolkodásmódbeli különbség.

  Az ennivalót ellőállítani hatalmas munka. Megváltozott már az is, ahogyan az itthon előállított, vegyszermentes élelmiszerrel kiállhatunk a piacra. Nem lehet már koszos kézzel, szakadt kosárban árulni a zöldséget. Fontos a biológiai lábnyom, a szezonalitás, a vegyszermentesség. Fontos, hogy ha van alma, körte, cékla itthon, akkor nem kell banánt venni feltétlenül, vagy olyasmit ami dél-Mexikóból, vagy Izlandról érkezik. Ez küldetés, hogy ezt megértessük a fiatalokkal. Viszont ezt másképpen kell mint régebben. Itt jön képbe a magazin, a könyv, a FB, Instagram, a sikeres márkaépítők FB csoport, amikkel szeretnénk megtanítani, hogy másképpen kell marketingezni. Oktatási, értékrend és szemlélet-alakítás a fiatalok és a gazdatársak felé. Ezt a szemléletet szeretnénk átadni. Ez energiaszinten is átmegy, amikor vásározunk.

  Mi a legfontosabb tanács annak aki sikeresen szeretne vállalkozni?

  Van valami tanácsod arra, hogy ha valaki vidéken, kistermelőként, vagy ezzel kapcslatos gasztro vonalon szeretne elindulni mire figyeljen oda?

  A könyvben lesz szó erről. Lesz benne egy lista.

  Azért mert nagyobb a csend vagy romantikusnak tűnik a vidéki élet, azért senki ne költözzön el. Azért se, mert ahol van, ott nem érzi éppen jól magát. Vidéken se fogja. Mindegy hova megy. Nem a helyrajzi számtól érzi jól magát valaki valahol. Mi az albérletben, egy pesti társasházban is jól éreztük magunkat. A célon múlik az egész. A könyvben lévő listát javaslom kitölteni. Segít helyrerakni a dolgokat. Akinek fontosak a bevásárlóközpontok, vagy nem tudja elképzelni, hogy nincsenek állandóan emberek körülötte annak lehet, hogy nem való. Ha valaki hipochondriára hajlamos, annak tudnia kell, hogy mondjuk bármikor megcsípheti egy szúnyog. Cél nélkül senki ne induljon neki. Aki viszont tudja a miértjét, annak a hogyanok és az időgazdálkodás is rendeződik.

  A rendszer, ami mindent összefog

  A Sikeres Márkaépítők FB csoportban kistermelőknek és élelmiszermanufaktúrában gondolkozó kisvállalkozásoknak segítesz. Mi a legfőbb probléma, ami gondot okoz nekik?

  A csoport még elég friss, de valami már látszik A koncepciónélküliség a legnagyobb probléma. A márkaépítés több mint a cél szem előtt tartása azért. Fontos, hogy a honlap, a az arculat, a névjegykártya, vagy a kiállítási kötény összhangban legyenek. A FB, Instagram megjelenés egységes legyen. Ez tükrözi azt amit csinál.

  A komplett stratégia a brandépítésben elengedhetetlen. Ehhez nem kell több tízezer követő. Értéket akarok átadni, de azt minél jobban. Akikhez én szólok, azoknak minden rezdülését ismernem kell. Az időgazdálkodás is ide tartozik. Automatizálással tudok hatékonyabb lenni, de ehhez megint fontos a koncepció, a stratégia. Tudnom kell mit akarok, és mikor? A Valentin napi kampányt már tavaly karácsony előtt elkezdtük végiggondolni. Véletlenekre nem lehet brandet építeni. Bloggereknek sokszor nincs ilyen. Nincs termékük, nincs márkájuk, ezért csapódnak egyik terméktől a másikig és hiteltelenek.

  Nálunk minden felépített. A hírlevél feliratkozóinknak, attól függően kihez szólok és mire iratkozott fel más hírlevelek mennek. Tudom mit szeretne és azt adom neki. Aki az oktatásra iratkozott fel annak azt küldöm, aki receptet szeretne annak azt. A legnagyobb gond, hogy a vállalkozásoknál, hogy nem tudják mit akarnak a vásárlók és ezért nem tudnak érdeklődőket gyűjteni, és eladni nekik. Onnantól kezdve, hogy megértem mi kell a vevőknek és miért szeretnek minket könnyebb.

  Ez a brand. A brandben hűség van. A hűségnek ára van. Ezt meg kell tanulni. Holisztikusan kell ezt nézni. Egy cég nem csak adminisztrációból és termékből áll. Energiáról van szó, amihez csatlakoznak azok akikkel ezen a szinten hasonlóak vagyunk. Akik mások azok nem maradnak velünk. És ez így van jól.

  Összefoglalva, a 3 legfontosabb alapeleme egy jól működő kisvállalkozásnak:

  1. Határozottan megfogalmazott cél
  2. Átgondolt üzleti stratégia
  3. Egységes, következetesen használt brand 

  Ingyenes Márkaépítés Alapozó Munkafüzet

  Kezdő Női Online Vállalkozásoknak 

  UGYANITT: 
  • 6 napos vállalkozásindító email tanfolyam
  • Üzleti tervező 
  • Ellenállhatatlan ajánlatcsomag tervező
  • Weboldalkészítés előtt mit gondolj végig feltétlenül. Lista
  • 12 hónapra lebontott éves Blogtervező
  • Nyomtatható tervezők: Heti, virágos havi
  • Branding tábla minta az egységes megjelenéshez
  • Folyamatosan frissülő ingyenes anyagok

  Minden segítség adott, ha vállalkoznál, vagy ha magasabb szintre lépnél a vállalkozásodban!

  Érdekes beszélgetés volt ugye? Neked mi volt az a beszélgetésből, ami leginkább megfogott, vagy amit a leghasznosabb tanácsnak találtál? Nagyon szeretném tudni mit gondolsz? A Hozzászólásokban írd meg nyugodtan. 

  Hogyan készíts letölthető anyagot a blogodhoz Canvában

  Hogyan készíts letölthető anyagot a blogodhoz Canvában

  Ebben a videóban megmutatom, hogyan tudsz letölthető anyagot készíteni a blogbejegyzésedhez Canvában. A Canva egy ingyenes grafikai szerkesztő program, aminek a segítségével gyönyörű szép dolgokat tudsz csinálni. Méghozzá nagyon könnyen és úgy, hogy ha ügyes vagy, senki nem mondja meg, hogy nem grafikussal terveztetted.

   

  Egységes brand megjelenés rövidebb idő alatt

  A közösségi média borítóktól kezdve, a nyomtatni való szórólapon, névjegykártyán, plakáton át, mindenféle izgalmas dolgokhoz előre megadott méretek és előre elkészített dizájnos sablonok adnak támpontot, a saját anyagaid elkészítéséhez. Ha van egy logód és egy arculati táblád, amik sorvezetőül szolgálnak a következetesen egységes brand megjelenésedhez akkor a tervezgetésre szánt időd is lerövidül azzal, hogy nem akkor kell kikísérletezni, hogy melyik betű melyik másik betűvel mutat jól és milyen színt használj.

  Két választási lehetőséged van. Vagy egy előre elkészített dizájn elemeit alakítod át a saját fotóddal, szöveggel, színekkel, elemekkel, vagy tiszta lappal indulsz és ha szeretsz magad nekilátni az ilyen feladatoknak, magad alakítod ki hogyan nézzen ki mondjuk a blogbejegyzésedben ígért letölthető lista, vagy munkafüzet az olvasóidnak. Akármelyiket is használod a saját logód és a saját, csak a vállalkozásodnak kialakított, azt jellemző arculati elemekből dolgozz. Ne csábulj el a Canvában található szebbnél szebb tervektől, mert a végeredmény összevisszaság lesz. 

  Kis trükk, hogy be tudod állítani bal oldalon Az arculatom fül alatt azt a 3 fő arculati színt, amit leginkább használsz. Innentől kezdve ezek mindig megjelennek majd a választható színek között és nem kell a színkódot újra és újra beírogatni.

  A Canva  alapban ingyenes. Egy regisztráció után el is kezdheted használni. Nagyon sok magyarázatot nem igényel a felület, mivel úgy van összeállítva, hogy azonnal egyértelmű legyen mit hova teszel és mit hol találsz meg rajta. Bal oldalon vannak mindazok az elemek, amikből dolgozhatsz, jobb oldalon pedig maga a munkalap. Bal oldalról átpakolod, szó szerint áthúzgálod mindazt az elemet amit fel szeretnél használni.

  Ezek az elemek lehetnek mértani alakzatok, betűk, betűkombinációk, vonalak, illusztrációk, fotók, elrendezések. Mindennek lehet változtatni a méretét, színét, alakját, áttetszőségét. Meghatározhatod azt is, hogy az egyes elemek hol helyezkedjenek el egymáshoz képest. Elöl, vagy hátul. Szűrőkkel teheted egységessé az összhatást. Elég sok dolgot megcsinálhatsz és mégsem kell megtanulni egy új programot. 

  Ha elégedett vagy és szeretnéd elmenteni amit csináltál, akkor pdf-be, png-be, jpg-be mentheted, vagy meg is oszthatod a művedet.

   

  Az első benyomás a vállalkozásodnál is fontos.A stílus határozza meg kik lesznek az ügyfeleid.

   

   

  Kérd az INGYENES ANYAGOKAT, amikben munkafüzetek, tervezők, tudásanyagok segítenek az online vállalkozásoddal profin és eredményesen megjelenni . 

  Gratulálok! Sikerült. Küldtem egy emailt.

  Pin It on Pinterest

  UA-67800346-1