A tervektől a megvalósulásig.

 

Onnantól kezdve, hogy kapcsolatba lépünk addig,

amíg elégedett megkönnyebbüléssel tekinthetsz a végeredményre.

A tervezés menete

1. IGÉNYFELMERÉS

Miután eldöntötted, hogy szívesen dolgoznál velem, meg kell ismerkednünk. Ha kitöltötted az igényfelmérő űrlapot, akkor már sok mindent elmondtál magadról. Mégis egy beszélgetés skypon vagy telefonon további részletek megosztására ad lehetőséget. Egyúttal személyesebb mint egy kép és hang nélküli email.

Miről lesz szó:

A beszélgetés során kérdezni foglak az üzletedről, a terveidről és céljaidról az üzlettel kapcsolatban. Van-e határozott elképzelésed az arculatról, logóról, honlapról, vagy egyelőre csak tervek, ötletek, minták vannak a fejedben. Beszélgetünk a megjelenésről, ami majd tükrözi az egyéniséged, az üzleted profilját és a célközönséged világképét. Szó lesz majd egy tervezett stratégiáról, amivel lépésről lépésre megvalósíthatod az elképzeléseidet.

Kérdéseket tehetsz fel és eldöntheted, hogy valóban neked való e az együttműködésünk.

 

2. ÖSSZEGZÉS, SZERZŐDÉS

 

Miután mindent megbeszéltünk és mindketten úgy érezzük, hogy jól tudunk együtt működni elküldöm neked a beszélgetésünk vázlatát és egy együttműködési szerződést a részletekről, amiben határidőket, feltételeket, árakat rögzítünk. Ha egyetértesz mindennel, akkor írd alá, scanneld be és küld vissza nekem kérlek az egyiket, a másikat tartsd meg.

Ezután előlegszámlát állítok ki majd, amit kérlek fizess be. Ezáltal kötelezettséget vállalunk egymás felé, hogy a beszélgetésünkben eltervezett dolgokat mindketten komolyan vesszük. A fennmaradó összeget a projekt nagyságától függően számla ellenében egyben, vagy részletekben fizetheted a szerződésben foglaltak és a megbeszélés szerint.

3. KÖZÖS MUNKA, MENETREND

 

Miután megérkezett az aláírt, bescannelt szerződés és a beszélgetés összegzése, és átutaltad az előleget, kezdődhet a közös munka. Kidolgozok neked egy részletes tervet, a kezdéstől a befejezésig, hogy tudd, hogy mikor mire számíts.

Ebben lesz benne az is, hogy neked milyen házi feladatokat kell megcsinálnod és elküldened, hogy úgy haladhassunk ahogy azt elterveztük. Ne ijedj meg, erre azért van szükség, hogy ne hónapokig tartó folyamat legyen egy honlap, vagy egy logó elkészülte. Sokszor hallom ha rákérdezek, hogy van e honlapja egy cégnek, hogy már készíti az informatikus. Tavaly kezdett neki, de nem tudom elérni sokszor.

 

 

4. MI LESZ A HÁZI FELADATOD?

 

a. Bár eddigre már sokszor megbeszéltünk sok mindent, itt mégis a látvány lesz az egyik elsődleges szempont. Ha ismered a Pinterest képmegosztó oldalt, akkor ott létrehozhatunk egy közös képgyűjtő táblát, kifejezetten a Te projektedhez. Ide gyűjtheted mindazt a képet ami úgy érzed, hogy tükrözi azt a színvilágot, stílust, mondanivalót, amit te is szeretnél viszontlátni a saját arculatod, logód, honlapod, stb. kialakításánál. Ha nem ismered, akkor is szükségem van olyan képekre amiből inspirációt meríthetek, és amiből ráhangolódhatok arra az elképzelésre amit szeretnél a saját arculatodnál megvalósítani.

b. Konkrét, a vállalkozásodat bemutató, vagy illusztráló, jó minőségű fotókkal nagyon szép végeredményt tudunk elérni. Akár saját, akár képügynökségtől vásárolt, akár ingyenesen használható jogtiszta fotót küldesz mindenképp csak és kizárólag jó minőségűt küldj, kérlek. Legalább 1200, 1500 pixel felbontású legyen, vagy nagyobb. Attól függ hova használjuk fel. 10 képet tudok biztosítani ha honlapra van szükséged minimum, de mindenképpen szükség van saját fotókra is,úgy gondolom.

c. Honlapokhoz, a különböző oldalak tartalmát kérlek írd meg és nézd át alaposan, ne legyen benne betűelírás, vagy helyesírási hiba.  Biztosan egyértelműnek érzed, mint ahogy én is, de jobb kétszer átnézni, mint, hogy úgy kerüljön ország világ elé az üzletünk, hogy azt az üzenetet közvetítjük, hogy nem vagyunk profik.

A szövegeket ha regisztrált Google felhasználó vagy, mert pl. gmailes email címed van, akkor egy kettőnk közt megosztott Google Drive dokumentumban rögzíthetjük.

Ha úgy érzed, hogy a szöveg amit írsz nem olyanra sikerül, mint amit szeretnél, van lehetőség arra, hogy átnézzük, vagy meg is írjuk. 

Ha nemzetközi online jelenlétben gondolkozol, akkor természetesen, az idegen nyelvű szövegeket is neked kell biztosítanod. Angol nyelvű fordítást és a honlap angol nyelvű online jelenlétet vállaljuk mi is.

 

 

5. INSPIRÁCIÓ, BRAND ÉPÍTÉS

 

A tőled kapott anyagok alapján összerakom a színpalettádat és az arculati tervet, amit elküldök neked véleményezésre. Ha már van logód, és elégedett vagy vele, akkor a tervezésben figyelembe veszem azt.

Ha sikerül helyére raknunk mindent, és kéred, megtervezem a logódat egy héten belül. 3 teljesen különböző változat közül tudod kiválasztani azt, amelyik tetszik. Ezután még 2 korrekcióra van lehetőséged. 10 napon belül véglegesítjük a logót.

További 5 napra van szükségem az arculati terv véglegesítéséhez. Ebben már egyben látod mind a színpalettát, a logóváltozatokat (színes, fekete fehér, pecséthez, stb.), a továbbiakban használt, az arculatodra jellemző, visszatérő elemeket, mintákat. Ezek teszik egyedivé és megismételhetetlenné majd a Te arculatodat, vagy brandedet, ahogy sokan használják már az angolból átvett kifejezést.

6. WEBDESIGN, FACEBOOK OLDAL, REKLÁMANYAG, NÉVJEGYKÁRTYA, KIRAKAT..

A kialakított és jóváhagyott arculat alapján, igény szerint elkészítem amit kérsz, illetve amit az igényfelmérőben megjelöltél, leírtál. Most már egységes, senkiével össze nem téveszthető, erős, rád és az üzletedre jellemző arculat tükrözi a terméked, vagy szolgáltatásod profizmusát.

A véglegesített változatokat elküldöm neked, olyan formátumban, hogy azokat szabadon használhatod.

Végül elküldöm a számlát a megbeszéltek szerint.

 

7. HONLAP KÉSZÍTÉSI FOLYAMAT

 

Mivel a honlap nagyon fontos eleme az üzletünknek, vagy tevékenységünknek, olyan mint egy bolt kirakata, ezért nem mindegy hogy néz ki. Üzenetet közvetít. 

A kialakított arculati elemek és a megbeszéltek alapján elkészítem a honlapot az általad elkészített és megküldött tartalom és képek felhasználásával. A honlap szerkezetének összetettségétől, kért funkciók kialakításától, vagyis mindig az egyedi igényektől függ, hogy mennyi ideig tart elkészíteni. Ezt mindig megmondom majd, ha tudom mi az amit szeretnél és hozzárendelem a munkaórákat a feladathoz.

A már majdnem kész honlapodat szeretném, ha átnéznénk együtt. Ha módosítanál benne valamit egyszer megteheted mielőtt véglegesítjük. Ezt skypon, vagy telefonon meg tudjuk beszélni egy előre egyeztetett időpontban. Kérlek addigra gyűjtsd össze mi azt amin változtatnál, vagy ha esetleg hibát veszel észre a szövegben. Ha nem szeretnél változtatni, mert elégedett vagy, annak is örülök. Kérdezz bátran ilyenkor, igyekszem válaszolni.

További finomításokat végzek még a weboldaladon, teszteltetem mielőtt átadnám.

Miután elkészült a honlap, és minden a helyére került és mindketten elégedettek vagyunk elküldöm a végleges számlát, az aláírt szerződés szerint. A honlapodhoz megküldöm a kezelőfelületre való hozzáférést, illetve oktatóvideókat, aminek a segítségével tartalmat és képeket tudsz feltenni a honlapodra, programozó segítsége nélkül. Nagyon egyszerű és nagyon praktikus. Nem kell minden egyes változtatáshoz külön programozót fizetned és várnod, amíg sorra kerülsz. 

Amint a végleges számla kifizetésre kerül beélesítjük a honlapot, vagyis most már bárki számára láthatóvá válik.

A honlap nyilvánosságra kerülésétől számított egy hétig nyugodtan írhatsz e-mailt, kérdezhetsz.

Kérlek, hogy csak az oktatóvideóban mutatott módon és az ott mutatott oldalakhoz nyúlj hozzá. Ha szeretnél a későbbiekben bármit módosítani az oldaladon, szeretnéd bővíteni, újabb funkciókkal, webáruházzal, eseménynaptárral, bármivel ellátni, nyugodtan fordulj hozzám bizalommal. Biztosan elégedett leszel. Azért viszont nem tudok felelősséget vállalni, ha valami olyasmi történik az oldalon, amire nincs rálátásom. Köszönöm, hogy megérted.

 

Az első benyomás a vállalkozásodnál is fontos.A stílus határozza meg kik lesznek az ügyfeleid.

 

 

Kérd az INGYENES ANYAGOKAT, amikben munkafüzetek, tervezők, tudásanyagok segítenek az online vállalkozásoddal profin és eredményesen megjelenni . 

Gratulálok! Sikerült. Küldtem egy emailt.

Pin It on Pinterest

UA-67800346-1