Kezdőként a fókuszt, haladóként újdonságokat nehéz találni a vállalkozásunkban

 

Ha nem tudod melyiket válaszd a vállalkozásötleteid közül, mire fókuszálj akkor lehet, hogy ha elolvasod a továbbiakat sokkal közelebb kerülsz a megoldáshoz, vagy sikerül megtalálnod azt amit a következő években örömmel és sikerrel csinálsz.

Furcsa lehet, de ugyanezzel az írással szeretném azoknak a vállalkozóknak a szemét új dolgokra felnyitni, akik úgy érzik, hogy beszűkült a kör, nem tudnak új dologgal előállni. Készítettem egy munkafüzetet is.

A segítségével gyorsan képbe jössz a céljaiddal, képes leszel fókuszálni arra az egy dologra, ami a vállalkozásod alapját jelenti majd. Ez nagyon fontos, hiszen olyasmit tudunk hitelesen és szívvel csinálni, amit szeretünk és amiben hiszünk. Ugyanakkor tudunk rugalmasan is gondolkozni és kreatívan megújítani a kínálatunkat.

Úgy érzem, hogy valami nagyon jó dologra bukkantam. Azért tartom különlegesen jó dolognak, mert kezdőként és tapasztalt vállalkozóként más problémákkal szembesülünk. Mégis a következőkben valahogy összetalálkozik a egy vállalkozási életív két végpontja. Az elején nehéz megtalálni a megfelelő irányt és összpontosítanunk kell a tudást, a tapasztalatot, az ötletet és a szenvedélyt egy vállalkozási iránnyá. Később a rutin, az ügyfelek igényeinek való megfelelés és az akadályok miatt valamelyest beszűkülünk. Ilyenkor ugyanazzal a módszerrel tudunk megújulni, mint amivel az elején a vállalkozásunk fókuszát találjuk meg. Nekem nagyon izgalmas felfedezés, hogy ez valahol találkozhat és a benne rejlő lehetőségek kincsesbányának tűnnek. Szeretném megosztani veled. Biztos vagyok benne, hogy izgalmasnak találod Te is és beindítja a fantáziádat, helyre teszi a dolgokat a fejedben.

Ingyenes Munkafüzet

Zöld Vállalkozásoknak, Terapeutáknak, Coachoknak

Alakítsd ki a vállalkozásod fókuszát, készíts különleges, ellenállhatatlan ajánlatcsomagot

Kezdőként és rutinosként egyaránt arra figyelj mi az ami állandóan visszatér.

Őszinte leszek. Nekem is sokáig okozott gondot, hogy a milliónyi ötletem és szerelemprojekt közül ráálljak arra az irányra, ami nálam a fő vonal. Ha érted mire gondolok 😉 Ugyanakkor, most,hogy már 6 éve foglalkozom főleg környezettudatos vállalkozásoknak weboldal, grafikai anyagok és illusztrációk készítésével, szerettem volna megújulni.

Biztos vagyok benne, hogy Te is úgy vagy vele, hogy minden alkalommal, amikor valami megérint és kapcsolható a vállalkozás ötletedhez, beindul a fantáziád. Fejben, szerintem elképzelhetetlenül sok honlapot és üzleti tervet dolgoztunk már ki, termékekkel, szolgáltatásokkal, potenciális partnerekkel.

Mégis van egy vagy két olyan vonal, ami mindig visszatér. És ez az az egy két dolog, ami a kulcs. Lehet, hogy ahogy változik az élethelyzetünk változnak a visszatérő vonalak, de azt gondolom, hogy az az egy kettő végigkísér. Ha valaki kívülről lát rá az életünkre és arra ami foglalkoztat bennünket, egész más dolgokat lát mint mi magunk belülről.  

Nem is vesszük észre, hogy sokszor az, ami számunkra teljesen természetes, akár a mindennapjaink része, az esetleg másnak egy külön világ. Gyakorlatilag mindannyian olyan tudás, tapasztalat, lehet, hogy fizikai dolgok birtokában vagyunk, anélkül, hogy észrevennénk, ami másnak kincsesbánya, vagy valamilyen transzformációhoz vezető út, kulcs. Gondold végig. Nálad mi lehet ilyen. Mondok egy példát, ami elindította bennem ezt az egészet.

 

Nyitottság, új nézőpont, amit egy kívülálló adhat

Tegnap telefonon beszéltem valakivel, aki rávilágított erre az én, vagyis a mi esetünkben. Még nem találkoztam soha személyesen vele, telefonon beszéltünk már korábban. Minden beszélgetés nagyon inspiráló volt. Nagyon figyelünk mindig egymásra, őszintén, nagyon érdekelt a másik.  Igazán ez az amikor, szó szerint egy hullámhosszra kerülsz valakivel. Minden misztikum és érzelgősség kizárva, teljes nyitottság a másik felé.

Beszélgetés közben elejtettem, hogy van egy jurtánk, szaunánk, meg a kertünkben istálló, pajta, stb., az erdő mellett lakunk. Magunk készítünk amit csak lehet, lekvár, ketchup, egyéb üveges dolgok, kenyér, péksüti, túró, minden minden. A saját kertünkből és az erdőből, mezőről. Az erdőben sok a vad. Természetközeli gyerektáborokat és gyógynövénytúrákat csinálunk kedvtelésből. Nem gond, hiszen Zala megye gyönyörű, Zalaegerszeg 5 perc innen. Felsőfokon beszélünk angolul, stb. Lelkesen mondtam mondtam mindent.

Mikor szóhoz jutott, akkor kérdezte meg, hogy erről miért nem tud senki. Miért nem foglalkozunk ilyesmivel? Miért nem adjuk ki a jurtát foglalkozásokra, szállásnak, esküvői fotózásra és rengeteg szuper ötletet sorakoztatott fel. Igazából megdöbbentem és elcsodálkoztam. Tényleg miért nem. Azért, mert eszembe sem jutott, annyira természetes, hogy mindez van.

 

Ami Neked elhanyagolható, vagy természetes az másnak hatalmas kincs lehet

Azt tudom, hogy olyan vállalkozónőknek, terapeutáknak, coachoknak szeretnék segíteni, akiknek valami hasonló, természetességgel, környezettudatossággal, egészséges életmóddal kapcsolatos vállalkozása, vagy ötlete van. De nem tudtam a saját gondolkodásbeli határaimon túl észrevenni más lehetőséget. A saját ügyfeleimmel való beszélgetésekkor látom, hogy nekik milyen lehetőségeik vannak, de a saját vállalkozásomban, saját életemben nem tudtam kívülről nézni mindezt.

Nem csak azzal tudok segíteni, hogy honlapot, logót, arculatot, reklámanyagokat, illusztrációt készítek nekik. Ez is nagyon fontos. Szerintem alap. Hanem azzal is ha különleges környezetet biztosítok nekik egy workshophoz, egy elvonulós hétvégéhez, egy szakmai táborhoz, családi pihenéshez, bármihez.

Gondolkozz el, milyen olyan kincseken ülsz, amivel színesebbé teheted a vállalkozásod. Vagy mik azok a számodra egyértelmű dolgok amik másnak értéket jelenthetnek. Ha még nem tudod pontosan milyen irányba indulj akkor is segít ha ezt végiggondolod. Ha nehéznek érzed kitalálni mindezt kérj meg valakit, hogy mondja el mi az amiben úgy gondolja, hogy mindenképp hozzád fordulna, mi az amiben kívülről, úgy jutsz eszébe, hogy azt Te tudod. Nagy meglepetés és elgondolkoztató tapasztalat, az biztos.

A következő munkafüzet segítségével rejtett kincsekre bukkanhatsz saját magaddal kapcsolatban.

Töltsd le a Munkafüzetet

Ez a munkafüzet környezettudatos vállalkozónőknek, terapeutáknak és coachoknak készült:

 • Ha mostanában szerzed meg a képesítésedet és még nem tudod merre indulj
 • Ha nemrég szerezted meg a képesítésedet és vállalkozást indítanál
 • Ha már vállalkozol, de nem azok az ügyfelek találnak meg akiket szeretnél
 • Ha hiába próbálsz kitűnni, nem sikerül
 • Ha nem vásárolják meg a szolgáltatásod, vagy a terméked

A munkafüzet segítségével:

 • Kitisztul a kép, mi az amivel foglalkoznod kell. Vagyis fókuszáltabbá válsz. (Pozícionálod magad a piacon)
 • Azokat az ügyfeleket találod meg, akikre vágysz és akik elismernek szakértőként
 • Olyan kincsekre bukkansz magaddal és a vállalkozásoddal kapcsolatban, amik fellelkesítenek, hogy szárnyakat kapj az azonnali további cselekvéshez
 • Megalapozod a marketing stratégiád
 • Szakértőként kiemelkedsz a versenytársak közül
 • Olyan szolgáltatás és termékcsomagokat tudsz majd összeállítani, amiknek nehéz ellenállni

Az első benyomás a vállalkozásodnál is fontos.A stílus határozza meg kik lesznek az ügyfeleid.

 

 

Kérd az INGYENES ANYAGOKAT, amikben munkafüzetek, tervezők, tudásanyagok segítenek az online vállalkozásoddal profin és eredményesen megjelenni . 

Gratulálok! Sikerült. Küldtem egy emailt.

Pin It on Pinterest

Tetszett?

Oszd meg mással is!

UA-67800346-1