Címke befőttes üvegre otthon nyomtatható változatban

Címkét befőttes üvegre nyomtathatsz otthon is, de elküldheted egy nyomdának is, ha igényesebb, szebb verzióban gondolkozol. Attól függ milyen célt szolgál majd. Családnak szeretnéd, ajándékba akarod adni, vagy kiállnál vele a piacra. Ebben a cikkben 6 különböző, előre elkészített befőttes üveg címkét tudsz kinyomtatni és megmutatom egy videóban, hogyan tudod méretezni és egy A4-es méretű öntapadós lapra. A befőttes üveg címkéket ezután csak ki kell nyomtatni, ki kell vágni és fel is ragaszthatod. A videóban 8 darab befőttes üveg címke fér el az A4-es lapon, de ha kisebb üvegekre kell ragasztani őket, akkor kisebbre veheted őket.

Canva-ban készültek a nyomtatható címkék, amit magad is meg tudsz csinálni, ha más gyümölcsöt teszel el és másfajta címkére van szükséged. Nálam csak az eltett gyümölcs neve és a dátum szerepel, de alakítsd kedvedre, hogy neked mi a fontos ami szerepeljen az üvegen.

Nézd meg a videót.

Címkék befőttes üvegre: Hogyan méretezd és helyezd A4-es, öntapadós lapra.

A címkéket az Ajándék anyagok között találod, sok más hasznos tartalommal együtt.

Hogyan méretezd és helyezd A4-es öntapadós lapra

A videó anyagát néhány lépésben összefoglalom listaszerűen, hogy könnyebb legyen megcsinálni.

 1. Az Ajándék anyagok-ból töltsd le magadnak a címkéket befőttes üvegre. A címkékhez a hozzáférést az email címedre küldöm el. Az emailben benne van hogyan tudsz belépni az Ajándék anyagok fiókba, ahol a befőttes üveg címkéken kívül rengeteg más hasznos dolog is van.
 2. Nyisd meg a Canva-t és a Terv készítése kék gombot lenyomva válaszd az A4-es méretet.
 3. Az üres A4-es lapra a számítógépedről húzd át a címkét, vagy címkéket. Ez a bal oldalon a Feltöltések fül alatt jelenik majd meg az A4-es lapon kívül Itt van minden olyan dolog amit feltöltesz a Canva-ba.
 4. Ctrl+-t vagy Ctrl–t nyomva tudod a munkalap nagyságát változtatni. Ugyanígy, a munkalap alján a százalékok is ezt segítik.
 5. Kattints a címkére az A4-es lapodon és méretezd. Ha Canva pro-t használsz akkor a Fájl menüpont alatt a Vonalzók megjelenítését kattintsd be, hogy a munkalap oldalán a vonalzók segítsék a munkád.
 6. Kattintással tudod kijelölni amivel dolgozol. A kijelölt címkéből másolatot készíthetsz ha az Alt billentyűt nyomva tartva a bal egérrel a másolatot arrébb húzod. Így két címkéd van már. Helyezd el őket egymás mellé.
 7. Készíts vágóvonalat, hogy nyomtatás után jól látható helyen vezethesd majd az ollót. Bal oldalon az Elemek fül alatt válaszd a Vonalakat. Ha a szaggatott vonalra kattintasz az megjelenik a munkalapodon, feketén. Méretezd amekkorára kell és tedd a helyére.
 8. A munkalap fölött tudod állítani a vonal vastagságát és a színét.
 9. Jelölj ki mindent amit eddig csináltál úgy, hogy a bal egeret nyomva tartva körbekerítesz mindent, vagy úgy, hogy rákattintasz valamire és utána a Shiftet nyomva rákattintasz egyenként minden másra amit ki akarsz jelölni.
 10. Alt bal egérrel minden kijelölt elemet másolj le és húzd a helyére. Így négy címkéd lett és két vágóvonalad.
 11. Ismételd meg még egyszer, hogy a 4 kijelölt elemet lemásolva 8 címkét kapj.
 12. Készíts egy függőleges vágóvonalat is.
 13. Ctrl+-t nyomva közelíts az elkészült lapra, hogy megnézd alaposabban minden a helyén van e. Igazíts ha kell.
 14. Jobb oldalon fent a lefelé mutató nyíl a letöltést jelöli. Erre kattintva válaszd a Nyomtatandó PDF-t és mentsd el a számítógépedre a címke ívet.
 15. Ha nyomdába szeretnéd küldeni akkor kattintsd be az erre vonatkozó kis négyzetet is a Nyomtatandó PDF formátumnál, ami a vágóvonalakat és a kifutót is elmenti.
 16. Kész. Nyomtasd ki. Vágd ki, ragaszd fel.

A címkéket az Ajándék anyagok közt találod meg. Itt kérheted őket.

Az első benyomás a vállalkozásodnál is fontos.

A stílus határozza meg kik lesznek az ügyfeleid.

Nyomtatható naptárak, tervezők, grafikák, illusztrációk. Online sablonok ajándékba.

Köszönöm, hogy feliratkoztál. Küldtem egy emailt a belépési információkkal.

Pin It on Pinterest

Tetszett?

Oszd meg mással is!